Māris Riekstiņš: Latvijai nepieciešams tiešs dialogs ar Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš pastāstīja par tēmām, kuras visvairāk interesē Latviju abpusējo attiecību ietvaros: tirdzniecība, tūrisms un kopīgā vēsture.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Attiecības starp Latviju un Krieviju nav vieglas, taču diplomātu uzdevums ir runāt un meklēt saskarsmes punktus, teica jaunais Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš LNT telekanāla "900 sekundes" raidījuma intervijā.

Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Jānis Jurkāns: būt Latvijas vēstniekam Krievijā – strādāt ienaidnieka aizmugurē

Pēc viņa vārdiem, šo attiecību fonu, neapšaubāmi, rada savstarpējās attiecības starp Rietumiem un Krieviju, sankciju politika un citas problēmas. Taču, neskatoties uz to, tas, ka Latvija un Krievija ir tieši kaimiņi, nosaka dialoga nepieciešamību, teica Riekstiņš.

Latviju abpusējo attiecību ietvaros interesē daudzas tēmas, taču par Riekstiņa prioritāti kļūs jautājumi, kuros panāktas vienošanās šonedēļ notikušajā Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdē. Pēc vēstnieka vārdiem Rīgā tika pieņemts daudz pozitīvu lēmumu.

Tāpat pastāv vienošanās, ka līdz gada beigām tiks sasaukta humanitāro jautājumu darba grupas sēde, lai apspriestu abu valstu vēstures pētījumu jautājumus.

Pēc Riekstiņa teiktā, abu valstu attiecību vēsture ir ļoti sarežģīta un tā ir labi jāizprot. "Raugoties nākotnē, labi jāsaprot, kas ir bijis labs un kas ne tik veiksmīgs mūsu attiecībās," — atzīmējis vēstnieks.

Tāpat viņš atzīmēja, ka Krievija ir ļoti nopietns spēlētājs pasaulē, vislielākais Latvijas kaimiņš, kurš ietilpst valsts ārējās tirdzniecības partneru pieciniekā. Pērn Krievijas preču eksports uz Latviju sastādījis 1 miljardu eiro, savukārt Latvija eksportēja uz kaimiņvalsti preces apmēram 700 miljonu eiro vērtībā. Turklāt Krievijas iedzīvotāji ir otra lielākā tūristu grupa Latvijā.

© Foto : Latvijas Valsts prezidenta kancelejaLatvijas prezidents Raimonds Vējonis un Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš
Раймондс Вейонис вручает верительные грамоты послу Латвии в Российской Федерации Марису Риекстиньшу - Sputnik Latvija
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš
Ziņu lente
0