Tūristi no Krievijas dod priekšroku Rīgai

© Sputnik / Oksana DzadanВид на Старый город
Вид на Старый город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar statistikas datiem gandrīz 20% no visiem galvaspilsētas tūristiem šī gada pirmajā ceturksnī ieradušies no Krievijas, tiem seko viesi no Baltijas valstīm.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. No janvāra līdz martam galvaspilsētas viesnīcās un tūristu izmitināšanas vietās apkalpoja 263,5 tūkstošus cilvēku, aptuveni katrs piektais bija no Krievijas, informē Rīgas dome

Salīdzinot ar 2016.gada attiecīgo periodu, ārvalstu tūristu skaits palielinājies par 7%, savukārt pavadīto nakšu skaits — par 4%, liecina Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ужин в кафе Риги - Sputnik Latvija
Ciemos uz Rīgu: labs tūrists - dāsns tūrists

Visbiežāk ierodas viesi no Krievijas. 2017. gada pirmajos trīs mēnešos tika apkalpoti 19,9% tūristu no Krievijas. Tai seko tūristi no Igaunijas — 10,3%, no Lietuvas — 10%, no Lielbritānijas — 7%. Reitingā arī ir viesi no Vācijas — 7%, Norvēģijas un Zviedrijas— 5,4% no katras valsts un no Somijas — 4,3%.

Lielākais tūristu skaita pieaugums vērojams no ASV — 40%. Par 20% pieaudzis viesu skaits no Zviedrijas, par 14% — no Francijas un Krievijas, par 12% — no Baltkrievijas, par 9% — no Igaunijas un Lietuvas.

Populārākais mēnesis izrādījās marts, kad pārdoto viesnīcas numuru skaits bija augstākais šā gada pirmajā ceturksnī — 37,3%. 72% no visiem tūristiem apstājās četrzvaigžņu viesnīcās, kuru skaits gada pirmajā ceturksnī sasniedzies 32. 2017. gada pirmajos trīs mēnešos Rīgā darbojās 130 tūristu izmitināšanas vietas un bija pieejamas 15 643 gultasvietas.

Ziņu lente
0