Latviešu nacionālisti: par kravām Latvija maksās ar vēsturi

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasRitošais sastāvs uz sliedēm. Foto no arhīva
Ritošais sastāvs uz sliedēm. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācija par to, ka Latvija un Krievija vienojušās par vēsturnieku tikšanos, satraukusi latviešu nacionālistus – ka tik nenāktos par Krievijas kravām maksāt ar Latvijas vēsturi.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Latvijas satiksmes ministra Ulda Auguļa un Krievijas transporta ministra Maksima Sokolova nesenā tikšanās Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas transporta jautājumiem veltītās darba grupas ietvaros tiek apspriesta ne tikai ar tranzītu un loģistiku saistītās aprindās.

В предвыборном штабе партии Согласие и Честь служить Риге - Sputnik Latvija
Politika
Ilga Kreituse: Latvijā viss ir kā citur pasaulē, tikai mazliet savādāk

Iepriekš vēstīts, ka Valsts valodas centrs paudis neapmierinātību ar to, ka tikšanās laikā plāksnītes ar ministru vārdiem bijušas tikai krievu valodā. Šī iemesla dēļ valodas sargi pavēstījuši, ka gaida Satiksmes ministrijas skaidrojumu, un EP deputāts Artis Pabriks pauda viedokli, ka Krievijas ministrs spējot izlasīt savu uzvārdu arī latīņu burtiem.

Vienlaikus aģentūras LETA ziņa par ministru tikšanos "Latvijas un Krievija vienojas par kravu pārvadājumu nepārtrauktību" un informācija par to, ka līdz gada beigām notiks abu valstu vēsturnieku tikšanās atstāja iespaidu uz latviešu nacionālistiski noskaņotajiem politiķiem.

Uz ziņu reaģēja Nacionālās apvienības pārstāvis Aleksandrs Kiršteins, kurš savā lapā Twitter tīklā uzrakstīja: "Kravas plūdīs uz Latviju, ja pirmais pētījums būs par Krimas un Latgales vēsturisko piederību Maskavai."Kravas plūdīs uz Latviju, ja pirmais pētījums būs par Krimas un Latgales vēsturisko piederību Maskavai. https://t.co/GPuUzH16yW

Publikācijas komentārā Nacionālajai apvienībai tuvā politiķe Eva Našeniece atgādināja, ka pēc tikšanās ar Krievijas transporta ministru Augulis patiešām solījis ciešu sadarbību ne tikai tranzītā, bet arī vēstures pētījumos.

Vienlaikus pat cilvēkiem, kuru vēstures zināšanas ir visai paviršas, diezin vai būs vajadzīgi jauni pētījumi par Krimas piederību, vai ziņas par to, ka savulaik Latvija, tostarp — arī pašreizējā Latgales teritorija veidoja Krievijas impērijas daļu.

Dvinas apriņķis Krievijas impērijas Pleskavas guberņas sastāvā tika izveidots 1772. gadā pēc Rečpospoļitas pirmās sadalīšanas. 1776. gadā apriņķis tika iekļauts Polockas guberņā (no 1778. gada — vietvaldība). 1796. gadā apriņķis pārgāja pie Baltkrievijas guberņas, bet 1802. — pie Vitebskas guberņas. 1920. gadā tas tika iekļauts Latvijas teritorijā.

Ziņu lente
0