Politika

Kāpēc Lielbritānijai nāktos maksāt 40 miljardus par Brexit

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažas aplēses liecina, ka "rēķins" par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības varētu sasniegt 60-100 miljardus eiro.

RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Lielbritānijas valdība ir gatava samaksāt līdz 40 miljardus eiro, lai dzēstu savas finansiālās saistības Eiropas Savienības priekšā pēc izstāšanās no tās, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Ziņu aģentūras rīcībā esošā informācija liecina, ka Lielbritānijas valdības amatpersonas aprēķinājušas: tāds solis būs vienīgā izeja no strupceļa, kāds izveidojies Brexit pārrunu procesā.

Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Meja: Brisele ir parādā Londonai miljardiem sterliņu mārciņu par akcijām ES bankā

Pie tam Lielbritānija ir gatava samaksāt tādu summu gadījumā, ja ES būs gatava apspriest abu pušu tālākās attiecības, tostarp arī tirdzniecības jomā.

Iepriekš ES vadība norādīja, ka Lielbritānija varēs izstāties no ES pēc finansiālo saistību nomaksas, kas izveidojušās valsts dalības periodā. Informācija liecina, ka tās aplēstas 60 līdz 100 miljardu eiro apmērā, taču "rēķins par Brexit" valstij vēl nav izstādīts.

Lēmums par izstāšanos no ES tika pieņemts Lielbritānijas pilsoņu referendumā 2016. gada 23. jūnijā. Šī gada pavasarī Apvienotā Karaliste iniciēja Brexit procedūru, nododot atbilstošo dokumentu Eiropas Padomes priekšsēdētājam Donaldam Tuskam. Valstij jāizstājas no Eiropas Savienības 2009. gada 29. martā. 

Ziņu lente
0