Veselības ministrija: ģimenes ārsti pieņems ne vairāk kā 19 pacientus dienā

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasMedicīniskā izmeklēšana. Foto no arhīva
Medicīniskā izmeklēšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas veselības ministre Anda Čakša paziņojusi, ka ministrija plāno samazināt ģimenes ārstu praksēs reģistrēto pacientu skaitu.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Latvijas Veselības ministrija ierosinājusi ierobežot ģimenes ārstu praksēs reģistrēto pacientu skaitu, vēsta baltnews.lv.

Veselības ministre Anda Čakša paziņojusi, ka vienā ģimenes ārsta praksē reģistrēto pacientu skaits nepārsniegs 1500 cilvēkus. Patlaban finansējums aprēķināts par 1800 pacientiem.

Tādējādi ģimenes ārsts dienā vidēji pieņems ne vairāk kā 19 pacientus.

Ģimenes ārstu streiks - poliklīnika Rīgā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nepopulārs viedoklis: kāpēc būtu jāaizliedz ārstu streiks

Pēc Čakšas izteikumiem, iepriekš ārsti bija ieinteresēti pieņemt maksimāli iespējamo pacientu skaitu, jo no tā bija atkarīgs viņu atalgojums. Patlaban mediķiem nepieciešama cita morivācija, uzskata VM vadītāja.

Veselības ministrija ir pārliecināta, ka 1500 cilvēki ir optimālais skaits, lai veltītu pienācīgu uzmanību katram pacientam un nodrošinātu pakalpojumu kvalitāti.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) pārstāve Solvita Olsena pauda uzskatu, ka viens no streika iemesliem ir ģimenes ārstu darba pārvērtēšana.

Latvijā ģimenes ārsts vidēji pieņem vairāk nekā 20 pacientus dienā.

Trešdien ģimenes ārsti, kuru streiks sākās jūlija sākumā, paziņoja, ka pāriet pie "modificēta streika",  kura laikā pieņems ne vairāk kā 20 pacientus dienā. LĢĀA nolēma, ka streiks ilgs līdz 1. oktobrim — līdz šim brīdim asociācija cer vienoties ar premjerministru un atrisināt situāciju.

Ziņu lente
0