Ģimenes ārsti maina streika formu

© Sputnik / Оксана ДжаданЗабастовка семейных врачей - Рижская поликлиника
Забастовка семейных врачей - Рижская поликлиника - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija nosūtīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valdībai galīgo piedāvājumu ar aicinājumu vienoties.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA), izskatot premjerministra Māra Kučinska un veselības ministres Andas Čakšas piedāvājumu situācijas uzlabošanai veselības nozarē, nolēma neparakstīt vienošanos ar valdību un turpināt streiku, mainot tā formu, vēsta Baltnews.lv.

Par to paziņoja LĢĀA vadītāja Sarmīte Veide, neprecizējot, kā mainīsies protests. 

Vakar Veselības ministrija nosūtīja asociācijai galīgo valdības piedāvājumu veselības nozares uzlabošanai, kurā aicina jau šodien, 18. jūlijā vienoties ar premjerministru un veselības ministri.

Ģimenes ārsti turpinās streiku - Sputnik Latvija
Kapitācijas klupšanas akmens: ģimenes ārsti turpinās streiku

Saskaņā ar dokumentu ierēdņi apņemas nodrošināt proporcionālu medicīnas personāla atalgojuma paaugstināšanu, paredzot no nākamā gada palielināt ģimenes ārstu algu daļas kapitācijas summā – par 150 eiro mēnesī par atsevišķu kvalitātes kritēriju izpildi. Kritēriju noteikšanai piedāvāts izveidot darba grupu.

Tāpat izmaiņas paredz nepieciešamības gadījumā precizēt ziņojumā "Par veselības aprūpes sistēmas reformu" iekļauto sadaļu par primāro veselības aprūpi un līdz 2017. gada 15. septembrim sagatavot detalizētu piedāvājumu par tās attīstību.

Vienošanās projekts paredz izmaiņu ieviešanu normatīvajos aktos, kas noteiks, ka līdz 2018. gada 1. janvārim vienotās elektroniskās veselības aprūpes sistēmas izmantošana ģimenes ārstiem ir brīvprātīga.

Piekrītot šiem piedāvājumiem, LĢĀA uzņemas atbildību nodrošināt ar Nacionālo veselības dienestu noslēgto līgumu izpildi, tostarp ģimenes ārstu pieslēgšanu pie elektroniskās veselības aprūpes sistēmas līdz šī gada rudenim.

Ziņu lente
0