Ledus laikmets: liepājniece atgrieza mājās astoņus gadus vecu zēnu

© Foto : pixabayСилуэт ребенка
Силуэт ребенка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļu pēc Ivana Berladina pazušanas astoņus gadus vecs zēns, staigājot pa Liepājas centru ar spilvenu un segu rokās, piesaistīja tikai vienas sievietes uzmanību.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Liepājas iedzīvotāja izbrīnījās, ka pat skaļais notikums ar bērna pazušanu nav licis pilsētniekiem uzmanīgāk attiekties pret bērniem. Sociālā tīkla Facebook lietotāja Ilona Markode savā lapā pastāstīja par to, kā agrā rītā Liepājā satika vientuļo astoņus gadus veco zēnu, kurš gāja pa ielu ar segu un spilvenu rokās.

Viņa nolēma uzzināt, kurp viņš dodas, un noskaidroja, ka zēns apvainojās uz vecākiem un nolēma doties pie tantes, kaut gan tieši nezināja, kur viņa dzīvo. Ilona slepus piezvanīja uz policiju, un pēc tam aizkavēja viņu autobusa pieturā, kamēr nepiebrauca patruļas mašīna.

"Sajutu atvieglojumu, kad piebrauca policijas ekipāža un uzaicināja mazo bēgli pavizināties mašīnā, un viņš ielēca pie viņiem aizmugurējā sēdeklī. Gāju lēnām mājup, bet galva dunēja no dažādiem jautājumiem. Vecāki, ir pagājusi tikai nedēļa kopš pazudis un vēl aizvien nav atrasts mazais Ivans! Vai tas jums neliek ne par ko aizdomāties? No mājas līdz vietai, kur mazo satiku ir apmēram vairāk par pusi kilometra. Viņš gāja garām lielveikalam." — raksta Ilona Markode.

"Vai tiešām nevienam nelikās dīvaini, ka mazs bērns viens pats no rīta agri kaut kur dodas pasitis padusēs segu un spilvenu? Vai tiešām Liepājā ir iestājies ledus laikmets gan klimatiskajā gan cilvēcisko attiecību ziņā?" 

Diennakts laikā ar šo ierakstu padalījušies vairāk nekā astoņsimt Facebook lietotāju.

Tikai pirms nedēļas Liepājā pazuda piecus gadus vecs zēns Ivans Berladins. Pēc Liepājas Kriminālpolicijas nodaļas vadītāja Uģa Āvas vārdiem, Ivana lietu var raksturot ar trim vārdiem: dīvainības, nesakritības un vienaldzība.

Tā, policija oficiāli apstiprināja informāciju, ka plkst. 8:00 no rīta, zēns Tosmarē iekāpa maršruta autobusā un aizbrauca Karostas virzienā. Pēc 20 minūtēm zēns aizbrauca ar pilsētas maršruta mikroautobusu pilsētas centra virzienā līdz Kuršu laukumam.

Citiem vārdiem sakot, piecus gadus vecs zēns patstāvīgi pārvietojās pa pilsētas ielām un brauca ar sabiedrisko transportu, taču neviens no pieaugušajiem par to nav ziņojis.

Ziņu lente
0