NATO ģenerālis atzinis Krievijas militārā spēka izaugsmi

© Sputnik / Alexander KryazhevKrievijas karavīri
Krievijas karavīri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alianse pretojas Krievijas centieniem palielināt militāro potenciālu, taču vienlaikus nav pārliecināta, vai Krievijai ir "agresīvi nodomi" pret NATO, pavēstīja Ziemeļatlantijas bloka militārās komitejas priekšsēdētājs Petrs Pāvels.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Ģenerālis Petrs Pāvels, NATO militārās komitejas vadītājs, apstiprinājis Krievijas militārā potenciāla nenoliedzamo izaugsmi, taču vienlaikus atzīst, ka alianse nav pārliecināta par Krievijas "agresīvajiem nodomiem".

Karavīrs mācībās - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ieteikums latvietēm: labi padomā, pirms teikt "nē" NATO zaldātam
"Mēs nosakām draudus, kuru pamatā ir divi galvenie komponenti — iespējas un nodomi. Kas attiecas uz iespējām, nav šaubu par to, ka Krievija paplašina savas iespējas no tradicionālā un kodolieroču viedokļa. Kas attiecas uz mācībām, KF spēj izvērst karaspēku lielā attālumā un efektīvi izmantot tālu no to teritorijas," — Pāvela vārdus intervijā izdevumam Politico citē RIA Novosti.

"Mēs redzam visas Krievijas armijas vērienīgu modernizāciju," — piebilda ģenerālis.

"Krievijas augošā militārā meistarība ir neapstrīdama," — teica Pāvels.

"Kas attiecas uz nodomiem, tie nav skaidri, jo mēs nevaram precīzi teikt, ka Krievijai ir agresīvi nodomi attiecībā uz NATO," — piebilda Pāvels.

Jautājumā par "Krievijas augošo militāro klātbūtni" ģenerālis neminēja nekādus pierādījumus, tikai skāra "ballistisko starpkontinentālo raķešu izvietošanu Kaļiņingradā un Krimā, kas spētu nest kodolieročus".

NATO samitā 2016. gadā NATO nolēma dislocēt Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā četrus daudznacionālos bataljonus pēc rotācijas principa.

NATO - Sputnik Latvija
Izlūkdienestu veterāns: pēc PSRS sabrukuma NATO gribēja sašķelt Krieviju

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pavēstīja, ka operatīvās un cīņas sagatavotības intensitātes palielināšanās pie Krievijas robežām demonstrē rietumvalstu nevēlēšanos atteikties no Krievijai naidīga kursa. Pēc Šoigu vārdiem, NATO militārās aktivitātes rezultātā vērojama situācijas pasliktināšanās pie Krievijas rietumu robežām.

Rietumos bieži skan paziņojumi par to, ka no Krievijas puses Baltijas valstīm un Polijai draud briesmas, lai arī Krievija vairākkārt uzsvērusi, ka neplāno uzbrukumus nevienai NATO valstij. Pēc Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vārdiem, alianses vadība ir ļoti labi informēta par to, ka Maskava neplāno nekādus uzbrukumus, taču izmanto ieganstu, lai aizbildinātu tehnikas un bataljonu izvietošanu pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0