Politika

Vēlēšanu rezultāti ir apstiprināti visā Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovVēlēšanu urna
Vēlēšanu urna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlēšanu komisija izskatīja "Vienotības" deputāta sūdzību un nav konstatējusi jebkāda veida pārkāpumus Rīgas pašvaldību vēlēšanu laikā, gala rezultāti sakrīt ar sākotnējiem.

RĪGA, 9.jūnijs — Sputnik. Rīgas vēlēšanu komisija šodien apstiprināja Rīgas pašvaldību vēlēšanu rezultātus, tādējādi, pašvaldību vēlēšanu rezultāti tiek apstiprināti visā Latvijā, raksta Mixnews.lv.

Šonedēļ Rīgas Domes deputāts Valdis Gavars ("Vienotība") iesniedza Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) lūgumu par vēlēšanu rezultātu atcelšanu 38 Rīgas iecirkņos.

Выборы в местные самоуправления - Sputnik Latvija
CVK lūdz atcelt vēlēšanu rezultātus 38 Rīgas iecirkņos

Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins pastāstīja, ka rezultāti tika apstiprināti divos etapos. No sākuma atsevišķi tika izskatīti vēlēšanu rezultāti "strīdīgajos" iecirkņos. Komisija salīdzināja, vai nav izmainījusies balsošanas struktūra pa partijām un nonāca pie secinājuma, ka izmaiņu nav vai arī tās ir nenozīmīgas un neizraisa aizdomas.

Pēc tam tika apstiprināti gala rezultāti, kuri sakrīt ar sākotnējiem rezultātiem, kuri tika publicēti 4.jūnijā. apvienotais saraksts "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" (GKR) jaunajā domē saņems 32 mandātus, Latvijas reģionu apvienība/"Latvijas attīstībai" — 9, Jaunā konservatīvā partija — 9, VL-TB/LNNK — 6, "Vienotība" — 4.

Vēlēšanu rezultātus varēs apstrīdēt trīs darba dienu laikā, tātad 9.jūnijā, 12.jūnijā un 13.jūnijā.

Ziņu lente
0