Politika

CVK lūdz atcelt vēlēšanu rezultātus 38 Rīgas iecirkņos

© Sputnik / Oksana DzadanВыборы в местные самоуправления
Выборы в местные самоуправления - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sūdzība tiks izskatīta piektdien, 9. jūnijā, atklātā komisijas sēdē; turklāt, "Viesatām būt" saraksta pārstāvis vēlēšanās Jaunpilī uzskata, ka cits šī saraksta kandidāts ietekmēja vēlētāju izvēli un tāpat iesniedza apelāciju.

RĪGA, 8.jūnijs – Sputnik. Rīgas Domes deputāts Valdis Gavars ("Vienotība") iesniedza Cantrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) lūgumu par 38 Rīgas vēlēšanu iecirkņu vēlēšanu rezultātu atcelšanu, vēsta Tvnet.lv ar atsauci uz iestādes pārstāvi Kristīni Bērziņu.

Tāpat CVK iesniegta vēl viena sūdzība. "Viesatām būt" saraksta pārstāvis vēlēšanās Jaunpilī uzskata, ka cits šī saraksta kandidāts ietekmēja vēlētāju izvēli. Abas sūdzības tiks izskatītas piektdien, 9.jūnijā, atklātā sēdē.

Gavars ir neapmierināts ne vien ar vēlēšanu rezultātiem. Tā, aizvakar viņš pasūdzējās uz deputātu atalgojumu savā Facebook lapā viņš publicēja izrakstu, kurā redzams, ka maijā viņš saņēmis 633 eiro.

Pašvaldību vēlēšanas notika Latvijā 3.jūnijā. Pēc Rīgas vēlēšanu iecirkņu datiem apvienotais Ušakova un Amerika saraksts "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" saņēma 51,54% balsu. Otrajā vietā pēc balsu skaita atrodas apvienotais Latvijas reģionu apvienības un partijas "Latvijas attīstībai" saraksts ar līderi Mārtiņu Bondaru (13,66%), trešo vietu ieņem Jaunā konservatīvā partija (13,22%). Par nacionālo apvienību "Visu Latvijai" — "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK nobalsoja 9,04% vēlētāju, par "Vienotību" 6,13%.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs sola ķerties pie kļūdu labošanas

Rīgas vēlēšanu rezultātus plānots apstiprināt šodien, 8.jūnijā.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) datiem, Latvijas Pašvaldību vēlēšanās nobalsoja 50,41% vēlētāju. Visaugstākā vēlētāju aktivitāte bija Rīgā (58,17%), pārējās pilsētās un Latvijas rajonos vēlēšanu iecirkņos ieradās mazāk nekā puse balsstiesīgo. Pagājušajās Pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā piedalījās 45,99% vēlētāju.

Visstabilākais, saskaņā ar vēlētāju aptauju pēc balsošanas, ir mūsdienu Ventspils varas stāvoklis, kur par esošā mēra Aivara Lemberga partiju nobalsoja 60% vēlētāju.

Daugavpilī visvairāk balsu saņēma esošā mēra Jāņa Lāčplēša partija, otrajā vietā ir saraksts "Mūsu partija", pavisam blakus ir "Saskaņa" ar līderi Andreju Elksniņu.

Ziņu lente
0