Ukrainas tiesībsargi apsūdz bruņotos spēkus par Donbasa iedzīvotāju spīdzināšanu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas karavīri. Foto no arhīva
Ukrainas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesībsargājošās iestādes sniegušas informāciju, ka divu gadu laikā par noziegumiem pret aizturētajiem sodīti 47 bruņoto spēku pārstāvji.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Tiesībsargi konstatējuši 23 Doņeckas un Luganskas apgabalu iedzīvotāju nelikumīgas aizturēšanas gadijumus, preses konferencē pavēstīja organizācijas "Ukrainas Helsinku cilvēktiesību savienības" pārstāvis Andrejs Gladuns, informē RIA Novosti.

Minētie gadījumi fiksēti laikā no 2014. līdz 2015. gadam.

Krievijas Drošības Padomes sekretārs Nikolajs Patruševs - Sputnik Latvija
Krievijas Drošības Padomes sekretārs: Kijeva vairs nevarēs izpildīt Minskas protokolus

Andrejs Gladuns pavēstījis, ka dažos gadījumos cilvēki aizturēti, pārkāpjot procedūru, citos cilvēki paturēti apcietinājumā bez tiesas sankcijas, bet 19 gadījumos bruņoto spēku pārstāvji spīdzinājuši un cietsirdīgi izturējušies pret aizturētajiem. Gladuns paskaidroja, ka varasiestāžu pārstāvji nopratinājuši cilvēkus jautājumā par viņu sadarbību ar zemessargiem.

Tāpat notikušas nelikumīgas pārmeklēšanas, tostarp — ar mantas konfiskāciju.

Gladuns pastāstīja, ka tiesībsargiem zināmi gadījumi, kuros aizturētie izmantoti kā dzīvais vairogs vai viņi spiesti strādāt karadarbības zonas tiešā tuvumā.

Uz tiesībsargu pieprasījumu tiesībsargājošās iestādes sniegušas informāciju, ka divu gadu laikā par noziegumiem pret aizturētajiem sodīti 47 bruņoto spēku pārstāvji.

Ukraiņu partijas Batkivščina līdere Jūlija Timošenko - Sputnik Latvija
ES bezvīzu režīmu varēs izmantot tikai 10-15% ukraiņu, uzskata Timošenko

Iepriekš pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas karagūstekļu apmaiņas darba grupas vadītāja Olga Kobceva paziņoja, ka slepenos cietumos Ukrainā nelikumīgi tiek turēti apcietinājumā aptuveni tūkstoš cilvēki, kuri apsūdzēti par sakariem ar zemessargiem.

Par minēto slepeno cietumu eksistenci informāciju sniegušas arī starptautiskās tiesībsargājošās organizācijas Human Rights Watch un Amnesty International. Pie tam Kijeva šīs apsūdzības noraida.

Ziņu lente
0