Rīga aicina Maskavu izmantot Latvijas ostas

© Sputnik / Oksana DzadanПогрузочный терминал Рижского свободного порта
Погрузочный терминал Рижского свободного порта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puses cer uz Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdi, kas notiks gada otrajā pusē; turklāt Rīga aicina Maskavu izmantot ostas kravu apkalpošanai, kā arī veidot savus termināļus un attīstīt ražošanu.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Satiksmes ministrs Uldis Augulis un Krievijas prezidenta palīgs, bijušais transporta ministrs Igors Ļevitins pārrunāja abu valstu darba iespējas starptautisko transporta koridoru attīstībā Eirāzijas pārvadājumu kontekstā, kā arī abpusējas sadarbības perspektīvas, ieskaitot kravu pārvadājumus caur Latvijas ostām, informē Satiksmes ministrijas preses dienests

Augulis informēja Krievijas pusi, ka viņš ir apstiprināts par Latvijas — Krievijas Starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju, tas ir skaidrs signāls, ka transporta joma mūsu abu valstu sadarbībā ir starp augstākajām prioritātēm. Ministrs paudis nožēlu, ka pagaidām nevar organizēt 7. komisijas sēdi, taču viņš cer, ka tas notiks gada otrajā pusē.

Встреча премьер-министра Латвии Мариса Кучинскиса и министра иностранных дел Индии Мобашара Джавада Акбара - Sputnik Latvija
Visaktīvāk Latvija un Indija vēlas attīstīt sadarbību dzelzceļu nozarē

Ļevitins augstu novērtēja aviosatiksmes intensitāti starp Latviju un Krieviju. Augulis savukārt norādīja, ka Latvija aktīvi strādā pie iekļaušanās Eirāzijas pārvadājumos, piemēram, attīsta transporta koridorus ar Ķīnu, Krieviju, Baltkrieviju, un Kazahstānu. Viņš atzīmējis Krievijas dzelzceļa un kompānijas "TransContainer" lielo lomu pārvadājumu organizēšanā.

Turklāt ministrs aicina Krieviju turpināt izmantot Latvijas ostas kravu apkalpošanai, kā arī izveidot savus termināļus un atvērt tajās ražošanu. Kā veiksmīgas sadarbības piemēru viņš minējis Ventspils brīvostas industriālajā rajonā pērnā gada februārī atklātu šokolādes fabriku Pobeda Confectionery. Tā kļuva par pirmo Krievijas šokolādes rūpnīcu Eiropas Savienībā.

Otrdien aģentūra Reuters ziņoja, ka Krievijas dzelzceļš noraida lielāko dzelzceļa operatoru iesniegumu daļu kravu pārvadājumiem Latvijas ostu virzienā. Aģentūras materiālā tādu kravu skaitā tika nosaukti nafta, minerālvielas, ogles un metāli. Uzņēmuma prezidents Oļegs Belozerovs paziņojis tikai par "tehnoloģiskiem ierobežojumiem".

Ziņu lente
0