Šokolādes "placdarms": Ventspilī atvērta Krievijas saldumu fabrikas filiāle

© Sputnik / Anar Movsumov / Pāriet pie mediju bankasРабота кондитерской фабрики
Работа кондитерской фабрики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pobeda Confectionery vadība pirmajā darba gadā plāno saražot vairāk nekā 10 tūkstošus tonnu šokolādes tāfelīšu. Tās līdzīpašnieks stāsta, ka "Pobeda" ir pirmā Krievijas konditorejas fabrika, kas uzsākusi ražošanu Eiropā.

RĪGA, 18.feb — Sputnik. Ventspilī atklāta Krievijas šokolādes fabrikas Pobeda Confectionery filiāle.

Uzņēmuma līdzīpašnieks Andrejs Muravjovs norāda, ka "Pobeda" ir pirmā Krievijas konditorejas fabrika, kas atklāj ražotni Eiropā.

Viņš stāsta, ka rūpnīca Ventspilī kļūs par "placdarmu" Eiropas tirgum. Pobeda Confectionery šokolādes fabrikas filiāles atvēršanai nepieciešamās sākotnējās investīcijas sastādījušas aptuveni 4,75 miljonus eiro.

Atklāšanas ceremonijā piedalījās rūpnīcas līdzīpašnieki Vitālijs, Olga un Andrejs Muravjovi, KF vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, Ventspils mērs Aivars Lembergs un citi.

Andrejs Muravjovs stāsta, la pirmajā gadā ieplānots saražot vairāk nekā 10 tūkstošus tonnu šokolādes tāfelīšu. No tām vairāk nekā 705 tonnas tiks eksportētas uz ES valstīm, ASV, Dienvidameriku un Tuvajiem Austrumiem.

Pirmajā posmā Ventspils rūpnīcā strādās 25 cilvēki, taču Rīgā tirdzniecības jomā tiks nodarbināti vēl desmit cilvēki. Līdz ar ražošanas jaudas pieaugumu darbinieku skaits tikšot palielināts līdz 75.

Uzņēmums „Pobeda” ir viena no lielākajām konditorejas rūpnīcām Krievijā. Tā ražo vairāk nekā 50 tūkstošus tonnu šokolādes gadā un pārdod produkciju vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Rūpnīcā strādā vairāk nekā 900 darbinieki.

Ziņu lente
0