Ukrainā notiks "Nemirstīgā pulka" gājiens, radikāļi sola izjaukt akciju

© Sputnik / Алексей Фурман / Pāriet pie mediju bankasUkraina. Foto no arhīva
Ukraina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu radikāļi vakar paziņoja par piemiņas gājiena izjaukšanu Kijevā. Taču tiesībsargi sola nodrošināt kārtību un drošību visu miermīlīgo akciju gaitā un nepieļaut jebkādas provokācijas.

RĪGA, 9.maijs — Sputnik. "Nemirstīgā pulka" akcijas gājieni otrdien notiks vienlaikus vairākās Ukrainas pilsētās, izņemot Kijevu gājiens notiks Dņeprā (bijušajā Dņepropetrovskā), Krivoj Rogā, Dņepropetrovskas apgabalā, vēsta RIA Novosti

Ukraiņu radikāļi vakar paziņoja par piemiņas gājiena izjaukšanu Kijevā. Taču tiesībsargi sola nodrošināt kārtību un drošību visu miermīlīgo akciju gaitā un nepieļaut jebkādas provokācijas.

"Nemirstīgais pulks" ir sabiedriska akcijas gājiens, kurā cilvēki nes savu radinieku fotogrāfijas, kuri piedalījās Lielajā Tēvijas karā. Tas tiek organizēts Uzvaras Dienā Krievijā un citās valstīs.

Neviens nav aizmirst! Nekas nav aizmirsts!

Šogad pēc Ukrainas Veterānu organizācijas iniciatīvas ar Tiesību politikas un sociālā atbalsta institūta atbalstu Kijevā notiks akcija "Neviens nav aizmirsts! Nekas nav aizmirsts!", kas ir "Nemirstīgā pulka" analoģija.

Tallina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tallinas "Nemirstīgā pulka" organizatori sagaida vairāk nekā tūkstoti dalībnieku

Pēc organizatoru paziņojuma, šī pasākuma gaitā visi Kijevas iedzīvotāji un galvaspilsētas viesi varēs piedalīties gājienā no metro stacijas "Arsenaļna" līdz Mūžīgās Slavas parkam ar savu radinieku un paziņu portretiem, kuri piedalījās Lielajā Tēvijas karā. Piemiņas gājiens sāksies 10:30.

Organizatori paziņoja, ka šī akcija ir saskaņota ar pilsētas varas iestādēm un tiesībsargājošajām iestādēm, kuras solīja nodrošināt netraucētu gājiena norisi un visu dalībnieku drošību.

Izņemot Kijevu analoģiska "Nemirstīgā pulka" akcijai "Uzvarētāju gājiens" notiks Dņeprā un Krivoj Rogā. To organizē "Opozīcijas bloka" frakcijas līdzpriekšsēdētājs Ukrainas parlamentā Aleksandrs Vilkuls. Viņa preses sekretārs Sergejs Miļutins RIA Novosti komentāros pastāstīja, ka akcija "Uzvarētāju gājiens" notiks ar sadarbību un veterāņu organizāciju dalību.

Radikāļi sola izjaukt akciju

Ukrainas nacionālistiskā organizācija "Brīvprātīgo kustība UNO" gājiena priekšvakarā draud nepieļaut piemiņas gājiena rīkošanu Kijevas centrā.

Lietuva. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvā 9.maijā notiks "Nemirstīgā pulka" gājiens

"Devītajā maijā Kijevā komunisti un viņu atbalstītāji kārtējo reizi dosies gājienā, kura saknes meklējamas Maskavā, un saucas "Nemirstīgais pulks"… Nedosim sarkanajai hidrai iekļūt Kijevā! " uzrakstīja Facebook "Brīvprātīgās kustības UNO" līderis Nikolajs Kohaņivskis.

Līdz ar to, RIA Novosti neizdevās noskaidrot, vai Ukrainas Komunistiskās partijas (UKP) locekļi plāno piedalīties šajā pasākumā. Iepriekš UKP bija līdzīgu pasākumu organizatoru vidū Ukrainā.

Pagājušajā gadā "Nemirstīgā pulka" gājiena laikā Kijevā notika nenozīmīgs starpgadījums pasākumu dalībnieku un radikāļu vidū. Daži aktīvisti nesa Staļina portretus, Padomju karogus, kā arī Georga lentītes. Ukrainas nacionālisti mēģināja atņemt tos, kā rezultātā arī sākās jezga.

Drošība tiek garantēta

Ukrainas Nacionālā policija ir pārgājusi pastiprinātā dienesta režīmā kopš aprīļa sākuma, un šādā režīmā turpinās strādāt līdz pat 15.maijam. Policijas vadība sola izvietot galvaspilsētā līdz pat 10 tūkstošiem kārtības sargu, to skaitā Nacionālās gvardes cīnītājus. Kārtību galvaspilsētā nodrošinās arī papildus spēki no dažādiem valsts reģioniem.

Kijevas policijas galvenajā pārvaldē RIA Novosti paziņoja, ka ir informēti par radikāļu plāniem izjaukt gājienu, taču sola to novērst un nodrošināt katra akcijas dalībnieka drošību.

"Policija ir pilnā gatavībā nodrošināt sabiedrisko kārtību. Policija nodrošinās visu miermīlīgo akciju dalībnieku drošību, " paziņoja RIA Novosti Kijevas policijas preses dienesta vadītāja Oksana Blišjika.

Ziņu lente
0