Tallinas "Nemirstīgā pulka" organizatori sagaida vairāk nekā tūkstoti dalībnieku

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasTallina. Foto no arhīva
Tallina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Akcija sāksies 17:30 pie autostāvvietas Odra ielā, tālāk dosies pa Fiļtri ielu līdz Kara kapsētai, kur ieplānota svinīga ziedu nolikšana pie Otrajā pasaules karā kritušo pieminekļa (vairāk zināms kā "Bronzas karavīrs").

RĪGA, 9.maijs — Sputnik, Nikolajs Adaškevičs. 9.maijā Tallinā notiks "Nemirstīgā pulka" gājiens, gaidāms, ka tajā piedalīsies vairāk nekā tūkstotis cilvēku, paziņoja RIA Novosti viens no gājiena organizatoriem Sergejs Čauļins.

Akcija sāksies 17:30 pie autostāvvietas Odra ielā, tālāk dosies pa Fiļtri ielu līdz Kara kapsētai, kur ieplānota svinīga ziedu nolikšana pie Otrajā pasaules karā kritušo pieminekļa (vairāk zināms kā "Bronzas karavīrs").

"Gatavošanās darbi norit kā plānots. Šobrīd izkraujam atvestos plakātus un fotogrāfijas. Domājau, ka akcijā piedalīsies no tūkstotis līdz pusotram tūkstotim cilvēku. Oficiāla prese par gājiena rīkošanu klusē, tāpēc izplatām informāciju ar sociālo tīklu palīdzību, kā arī nesam ielūgumus uz pastkastēm, " teica Čauļins.

Pērn reģistrēto akciju policija negaidīti atcēla divas dienas pirms 9.maija, un oficiālais pasākuma organizators Dmitrijs Linters 9.maija rītā tika izsaukts uz nopratināšanu Drošības policijā (KAPO) liecinieka kārtā un pavadīja tur 14 stundas, pēc kā viņam nācās doties uz slimnīcu augstā spiediena dēļ.

Jau desmito gadu Latvija 8. maijā atzīmēja Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu. - Sputnik Latvija
Uzvaras diena 8. maijā: oficiāla un nevienam nevajadzīga

Taču "Nemirstīgais pulks" tomēr izgāja Tallinas ielās. Gājienā piedalījās apmēram 500 cilvēku. Uz vietas nozīmētajiem "Nemirstīgā pulka" uzraudzītājiem, kuru vidū bija Sergejs Čauļins, Drošības policija izvirzīja apsūdzību par kārtības sardzes likuma pārkāpumu, kas nosaka sabiedrisko pasākumu kārtību, un izrakstīja viņiem sodus. Taču 2017.gada februārī Harjūmas apgabala tiesa atcēla apsūdzību pret "Nemirstīgā pulka" uzraudzītājiem un atcēla policijas izrakstītos sodus.

Pirmo reizi "Nemirstīgā pulka" sabiedriskā akcija notika Tomskā 2012.gadā. Tas ir gājiens, kura laikā dalībnieki Uzvaras Dienā 9.maijā nes transparentus ar savu radinieku fotoportretiem, kuri piedalījās Lielajā Tēvijas karā. Akcija notiek Krievijā un citās valstīs.

Ziņu lente
0