Bēgļu pieplūdums licis vāciešiem iegādāties seifus

© Sputnik / Екатерина Соловьева / Pāriet pie mediju bankasMigranti
Migranti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijā pieaudzis seifu pieprasījums – ņemot vērā migrantu pieplūdumu, vācieši cenšas slēpt savas rotaslietas.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Līdz ar migrācijas krīzes sākumu Vācijā acīmredzami pieaudzis seifu pieprasījums, ņemot vērā zādzību skaita palielināšanos, vēsta Sputnik Vācija, atsaucoties uz Volfgangu Maijeru — firmas Hansa Tresor tirdzniecības pārstāvi, kas nodarbojas ar seifu ražošanu un pārdošanu.

Migranti - Sputnik Latvija
Vācu eksperts par migrantu "ieguldījumu" noziedzībā

Maijers pastāstījis, ka pieprasījums audzis pēdējo divu gadu laikā. Šis periods sakrīt ar ārvalstu pilsoņu pieplūdumu. "Migrantu pieplūdums novedis pie tā, ka daudzi cilvēki nejūtas droši," — Maijera teikto citē Sputnik Igaunija. Viņš uzsver, ka īpaši bieži seifus iegādājas privātpersonas, un šo parādību viņš pamato ar pieaugušo zādzību skaitu.

"Vismaz pērn tā notika, šogad — vairs ne, — stāstījis Maijers. Šobrīd seifa iegādi skaidrās naudas, rotaslietu un pulksteņu uzglabāšanai cilvēki izvērtē vispārējo baiļu un nedrošības dēļ."

Uzņēmuma tirdzniecības pārstāvis nosauca konkrētus datus — seifu pircēju skaits pieaudzis par 20-25%, un šis rādītājs turpina augt.

Nesen Vācijas kanclere Angela Merkele aicināja valstī dzīvojošos begļus cienīt vietējos likumus un vērtības. Viņa uzskata, ka migrantiem "jāizrāda zinātkāre" par vāciešu dzīvi. Kanclere ir pārliecināta, ka cilvēkiem, kuri ieradušies valstī drošības meklējumos, ir jāciena "vērtības, ar kādām dzīvo šī valsts", pat ja viņiem tās nav saprotamas.

Беженцы в Поликастро в 20 км от границы между Грецией и Македонией - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vainīgi krievi. "Jaunā Eiropa" atsakās no austrumu migrantiem

Savukārt vāciešiem ir jābūt atvērtiem, tostarp — arī jaunām zināšanām, uzskata Merkele. "Mēs ļoti maz zinām par Sīriju, mēs ļoti maz zinām par Irāku vai Āfrikas valstīm. Mums tas jāuzskata par iespēju vairāk uzzināt un kaut ko iemācīties," — pavēstīja kanclere.

Komentējot šos Vācijas kancleres izteikumus, Krievijas eksperts, Zinātņu akadēmijas Pasaules ekonomikas un starptautisko attiecību Eiropas pētījumu centra zinātniskais darbinieks Vladimirs Oļenčenko izteica pieņēmumu, ka patlaban Merkele cenšas pret migrantiem būt gan "mīļa", gan "stingra". Taču, ņemot vērā sabiedrībā izplatītās bažas par migrācijas krīzi, visi viņas kritiskie paziņojumi bēgļiem, galvenokārt tomēr adresēti vācu vēlētājam — tas ir "priekšvēlēšanu cīņas žanrs", atzīmēja Oļenčenko.

Ziņu lente
0