Ukraina paziņoja par vienādu tiesību garantijām visiem Eirovīzijas dalībniekiem

© WikipediaЕвровидение
Евровидение - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas ĀM vēlreiz paskaidroja aizliegumu Krievijas Eirovīzijas dalībniecei Jūlijai Samoilovai ieceļot Ukrainā un paziņoja par "vienādu pieeju" konkursa dalībniekiem.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Ukraina garantē vienādas tiesības visiem dziesmu konkursa "Eirovīzija" dalībniekiem ar vienu nosacījumu: viņiem ir jāievēro valsts likumi, teikts ĀM paziņojumā, vēsta Sputnik Igaunija.

"Ukraina garantē vienādas iespējas visiem "Eirovīzijas 2017" dalībniekiem, taču lūdz garantēt cieņu savai likumdošanai", teikts ĀM mikroblogā Twitter. Tekstam pievienots attēls, kurā norādīts, ka tieši Ukrainas likumu pārkāpumu dēļ Krievijas konkursantei Jūlijai Samoilovai bija aizliegts iebraukt Ukrainā.

Iepriekš Ukrainas vicepremjers Vjačeslavs Kiriļenko paziņoja, ka valsts varas iestādes "sniegs papildus skaidrojumu" Eiropas raidsabiedrībai par situāciju ar aizliegumu "Eirovīzijas" dalībniecei no Krievijas Jūlijai Samoilovai iebraukt valstī, ja radīsies jautājums par sankcijām pret Kijevu. Pēc viņa teiktā, nevienam nav atļauts prasīt no Ukrainas likumpārkāpumus, lai pielaistu Samoilovu dalībai konkursā.

Dziedātāja Jūlija Samoilova - Sputnik Latvija
Viedoklis
Viedoklis: Krievija izcīnījusi uzvaru pār "Eirovīziju" Kijevā

Jūlijai Samoilovai ir jāpārstāv Krievija "Eirovīzijas 2017" konkursā. 12. martā Pirmais kanāls demonstrēja dziesmu, ar kuru dalībniece dosies uz konkursu. Dziedātāja izpildīja kompozīciju angļu valodā Flame Is Burning.

22. martā Ukrainas Drošības dienests (UDD) uz trim gadiem aizliedza Jūlijai Samoilovai ieceļot Ukrainā sakarā ar viņas uzstāšanos Krimā pirms diviem gadiem. Krievijas ĀM uzvēra, ka ar savu lēmumu Kijeva apstiprinājusi imidžu, kurā jūtama pret Krieviju vērsta paranoja.

Iepriekš tika ziņots, ka EBU vadītāja Ingrida Deltenre nosauca Ukrainas uzvedību situācijā ar Jūliju Samoilovu par nepieļaujamu un paziņoja par iespējamām sankcijām pret Kijevu, tostarp arī īslaicīgu izslēgšanu no dalības konkursā. Taču vēlāk Eiropas raidorganizācija noraidīja šādu informāciju.

Kļičko nosauca Krievijas izvēli par nekonstruktīvu

Kijevas mērs Vitālijs Kļičko uzskata, ka Krievija varēja "konstruktīvāk" izvēlēties "Eirovīzijas 2017" dalībnieku.

"Šajā jautājumā var rast konstruktīvāku pieeju. Krievijā ir daudz citu izpildītāju, kuri varētu piedalīties konkursā, nepārkāpjot Ukrainas likumus. Mēs esam priecīgi viņus visus šeit redzēt," – teica Kļičko.

Kijevas mērs piebilda, ka katrai valstij ir "savi likumi, kurus nekādā gadījumā nedrīkst pārkāpt".

Ziņu lente
0