Kijeva piedāvā Krievijai aizstāt "Eirovīzijas" konkursa dalībnieci

© Foto : PR-служба Юлии Самойловой / Максим Ли/ Первый каналПевица Юлия Самойлова
Певица Юлия Самойлова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas varas iestādes uzskata, ka "Eirovīzijā" Jūliju Samoilovu var aizstāt cita persona, kas nav pārkāpusi Ukrainas likumus.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Kijeva ir gatava uzņemt citu Krievijas pārstāvi konkursā "Eirovīzija 2017" gadījumā, ja viņam nebūs problēmu ar Ukrainas likumdošanu, paziņojis vicepremjers Vjačeslavs Kiriļenko.

Konkursā "Eirovīzija 2017" Kijevā Krieviju bija jāpārstāv Jūlijai Samoilovai ar dziesmu Flame is Burning. Dziedātāja uzvārēja iekšējā izpildītāju un kompozīciju atlasē. Samoilova ir invalīde kopš bērnības, un pārvietojas ratiņkrēslā.

Pagājušonedēļ Kijeva aizliedza Samoilovai iebraukšanu Ukrainas teritorijā uz trim gadiem sakarā ar viņas uzstāšanos Krimā. Kremlī nosauca Kijevas lēmumu par konkursa "devalvāciju", un pauda cerību, ka Jūlija Samoilova tomēr varēs piedalīties "Eirovīzijā".

"Protams, mēs esam gatavi uzņemt visas 43 "Eirovīzijas" dalībvalstis. Tai skaitā arī Krievijas pārstāvi. Krievija pati var atrast izeju no šīs situācijas, piedāvājot dalībnieku vai dalībnieci, kam nav problēmu ar Ukrainas likumdošanu. Tādā gadījumā šī problēma tiks ātri atrisināta," – citē RIA Novosti Kiriļenko paziņojumu, ko viņš sniedzis "Ukrainas radio" ēterā.

Kiriļenko paudis cerību, ka Krievijas puse pieņems Ukrainas jaunos noteikumus. Vienlaikus politiķis uzsvēra, ka Jūlijas Samoilovas izvirzīšana dalībai "Eirovīzijā" ir provokācija no Maskavas puses.

Eirovīzijas 2017 dalībniece no Krievijas Jūlija Samoilova - Sputnik Latvija
Eirovīzijas organizatori ierosinājuši translēt Samoilovas uzstāšanos no Krievijas

"Mēs uzskatām, ka Krievijas provokācija "Eirovīzijas" jautājumā ir tikai neliels posms provokāciju un darbību ķēdē, kas veiktas ar mērķi sakaitēt situāciju Ukrainā," — pavēstīja Ukrainas vicepremjers.

Vācijas parlamenta deputāts Dīters Dems (Diether Dehm), komentējot Jūlijas Samoilovas situāciju sarunā ar Sputnik Deutchland paziņojis, ka Ukrainai jāpieļauj izņēmums dziedātājas gadījumā, pretējā gadījumā viņš nolēmis aicināt vācu izpildītājus boikotēt konkursu Kijevā.

Ukraina izcīnīja tiesības uzņemt "Eirovīziju 2017" pēc dziedātājas Džamalas uzvaras ar dziesmu "1944" konkursā Stokholmā 2016. gadā. Ukrainas organizatoru komiteja pieņēma lēmumu sarīkot konkursu Kijevā. Konkursa pusfināli notiks 9. un 11. maijā, fināls ieplānots 13. maijā.

Latviju konkursā pārstāvēs grupa Triana Park ar dziesmu Line, kas izcīnīja uzvaru nacionālā konkursa Supernova 2017 finālā.

Ziņu lente
0