Ukraiņu dziedātāja Džamala uzvarējusi Eirovīzijā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasФинал международного конкурса "Евровидение-2016"
Финал международного конкурса Евровидение-2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ieņēmis 15 vietu no 26, Krievijas dziedātājs Sergejs Lazarevs bija trešais.

RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Dziedātāja Džamala no Ukrainas ar dziesmu "1944" ieņēmusi pirmo vietu dziesmu konkursā "Eirovīzija", Latvijas dalībnieks Justs Sirmais ierindojās piecpadsmitajā vietā.

Starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" fināls notika Stokholmā. Otro vietu ieguva dalībniece no Austrālijas Dami Ima, bet krievu dziedātājs Sergejs Lazarevs, ko nosauca par konkursa favorītu, bija trešais.

Krimas tatāru izcelsmes ukrainiete Susana Džamalatdinova, kas uzstājas ar pseidonīmu Džamala, sākotnēji bija viena no kandidātēm uz "Eirovīzijas" pirmo vietu. Dziesma "1944", pēc viņa teiktā, stāsta par viņas tautas likteni padomju gados. Neskatoties uz to, ka daudzi novērotāji uzskatījuši, ka tekstam ir politisks zemteksts, konkursa organizētāji to nebija novērojuši.

Publika silti sagaidīja Ukrainas dziedātāju un viņas uzstāšanu neaizmirstama gaismas šova pavadījumā. Intriga saglabājās līdz pēdējam konkursa mirklim: saskaņā ar jauniem noteikumiem profesionāla žūrija un skatītāji no katras valsts vērtēja konkursa dalībniekus atsevišķi. Balsošanas rezultātā vispirms tika nosaukti žūrijas vērtējumi, pēc tam tiem pievienoja skatītāju balsojuma rezultātus. Pēc žūrijas balsojuma Džamala ieņēmusi pirmo vietu.

Jāpiezīmē, ka savu mūzikas karjeru Džamala sākusi Krievijas konkursā "Jaunais vilnis" Jūrmalā 2009. gadā, tad dziedātāja aktīvi uzstājās gan dzimtenē, gan Krievijā.

Par uzvaru dziesmu konkursā cīnījās dalībnieki no Krievijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Maltas, Kipras, Austrijas, Čehijas, Nīderlandes, Horvātijas, Ungārijas, Latvijas, Gruzijas, Ukrainas, Austrālijas, Bulgārijas, Serbijas, Polijas, Izraēlas, Lietuvas, Beļģijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Itālijas, Spānijas, Vācijas, Francijas

 

Ziņu lente
0