Eirovīzijas organizatori ierosinājuši translēt Samoilovas uzstāšanos no Krievijas

© Foto : PR-служба Юлии Самойловой / Максим Ли/ Первый канал"Eirovīzijas 2017" dalībniece no Krievijas Jūlija Samoilova
Eirovīzijas 2017 dalībniece no Krievijas Jūlija Samoilova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirovīzijas organizatori paziņojuši, ka pieņemts "bezprecedenta lēmums" – piedāvāt iespēju organizēt Jūlijas Samoilovas uzstāšanās translāciju ar satelīta starpniecību.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) ierosinājusi Pirmajam kanālam organizēt Jūlijas Samoilovas priekšnesuma translāciju, lai viņa tomēr varētu piedalīties "Eirovīzijas" konkursā, teikts ziņojumā, kas publicēts konkursa mājaslapā. Par to informē RIA Novosti.

"ЕВU centās atrast risinājumu šajā situācijā un pieņēma bezprecedenta lēmumu ierosināt Pirmajam kanālam organizēt otrā pusfināla tiešo translāciju ar satelīta palīdzību, lai dotu iespēju Jūlijai šogad piedalīties konkursā," — teikts ziņojumā.

Ja dalībniece no Krievijas izies konkursa finālā, tiks piedāvāts tāds pats risinājums, informējusi EBU.

Певица Юлия Самойлова - Sputnik Latvija
EBU aicina Ukrainu pārdomāt aizliegumu Krievijas pārstāvei piedalīties Eirovīzijas konkursā

Eiropas Raidorganizāciju apvienība atzīmēja, ka pašreizējā situācija ir neparasta un unikāla 60 gadus ilgajā konkursa vēsturē, taču, ņemot vērā šī gada lozungu "daudzveidības svētki", tika pieņemts lēmums nodrošināt iespēju piedalīties visiem 43 konkursa dalībniekiem.

"Mēs turpinām dialogu ar Ukrainas varasiestādēm, cenšoties panākt visu mākslinieku uzstāšanos Kijevā, kas uzņem konkursu. Neapšaubāmi, mēs dodam priekšroku šādam variantam," — uzsvēris konkursa izpilddirektors Jons Ula Sands.

Pirmais kanāls vēl joprojām nav sniedzis komentārus par publicēto informāciju.

Ukraina — pret

Ukrainas vicepremjerministrs Vjačeslavs Kiriļenko paziņoja, ka "Eirovīzijas 2017" dalībnieces no Krievijas Jūlijas Samoilovas priekšnesuma translācija Ukrainas telekanālos ir tāds pats vietējo likumu pārkāpums kā mākslinieces iebraukšana valstī.

"Samoilovas priekšnesuma translācija Ukrainas telekanālos ir tāds pats vietējo likumu pārkāpums kā viņas iebraukšana Ukrainā. Eiropas Raidorganizāciju apvienībai tas bija jāņem vērā," — savu viedokli viņš publicēja sociālajā tīklā Twitter.

Trešdien Ukrainas Drošības dienests (UDD) paziņoja, ka tuvākajā laikā pieņems lēmumu par to, vai "Eirovīzijas 2017" dalībniecei no Krievijas Jūlijai Samoilovai tiks dota atļauja iebraukt Ukrainā, ņemot vērā riskus. Liegums iebraukt valstī var tikt dots uz trim gadiem, informēja UDD priekšsēdētāja administrācijas vadītājs Aleksandrs Tkačuks.

Sakarā ar UDD paziņojumu Eiropas Raidorganizāciju apvienība aicināja rast risinājumu šajā situācijā. Maskavā UDD lēmumu nosauca par Eirovīzijas devalvāciju un pauda cerību, ka konkursa dalībniece no Krievijas tomēr varēs piedalīties Eirovīzijā, neskatoties uz Ukrainas lēmumu, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Ziņu lente
0