Latvijas šprotu cenas nokrita zem pašizmaksas Krievijas produktu embargo dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovРижские шпроты
Рижские шпроты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas embargo dēļ Latvijas zivju ražotāji cenšas viens otru izspiest no tirgus, piedāvājot arvien zemākas cenu, un beigu beigās šprotes tiek pārdotas zem pašizmaksas.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Latvijas ražotāji ir spiesti noteikt šprotu cenu zemāku par to pašizmaksu, paziņoja vienas no lielākajām zivju pārstrādes rūpnīcas Brīvais Vilnis vadītājs Arnolds Babris, raksta Rus.tvnet.lv.

Tiek atzīmēts, ka Latvijas zivju ražotāju starpā norisinās cenu kari asas tirgus noieta sarukšanas dēļ. Tas ir manāms arī finanšu rādītājos.

"Lai dabūtu klientus, uzņēmumi mēģina izspiest viens otru no tirgus, piedāvājot zemāko cenu. Tādējādi, klientiem tiek piedāvāta zemāka par pašizmaksu cena, " – skaidroja Babris.

Латвийские шпроты - Sputnik Latvija
Kāpēc Krievijai nav vajadzīgas Latvijas šprotes

Pēc viņa vārdiem, šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu uzlabojumi nav sagaidāmi. Rūpnīcas strādā ar pazeminātu ražošanas apjomu jaudu, kas palielināja produkcijas pašizmaksu. 

2015. gada jūnijā "Rosseļhoznadzor" aizliedza zivju produkcijas piegādi no Latvijas un Igaunijas sistēmas pārkāpumu dēļ, kuri tika konstatēti pavasara inspekciju gaitā, kā arī sakarā ar kancerogēnā benzopirēna klātesamību produkcijā. Pērnā gada 1.augustā tika pārtraukta četru Latvijas ražotāju zivju konservu ievešana Krievijā.

Kopš tā laika Baltijas šprotes tā arī neatrada aizvietotāju Krievijas tirgum.

Pagājušā gada novembrī "Rosseļhoznadzor" vadītājs Sergejs Dankverts paziņoja, ka iestāde ir gatava daļējai atsevišķu Latvijas un Igaunijas uzņēmumu zivju konservu piegādes atjaunošanai un gaida šo valstu kontrolējošo iestāžu benzopirēna esamības novēršanu šprotu sastāvā.

Коровы мясо-молочной породы в фермерском хозяйстве - Sputnik Latvija
Latvijas lauksaimnieki atraduši Krievijas sankciju priekšrocības

Tāpat tika ziņots, ka Krievijas Kaļiņingradas apgabals plāno trīs reiz palielināt šprotu ražošanu un sasniegt 70 miljonu bundžu gadā. Šī mērķa dēļ tiks paplašināts ražotās produkcijas klāsts, kā arī tiks atvērtas jaunas rūpnīcas.

2017. gada sākumā "Rosribolovstvo"vadītāja vietnieks Pjotrs Savčuks paziņoja, ka Baltijas šprotu ražotājiem nāksies cīnīties par Krievijas tirgu, jo importa šprotu piegādes aizlieguma laikā Krievija aizvietoja tos ar pašmāju produkciju.

Ziņu lente
0