ASV uzsākušas pretraķešu sistēmu THAAD izvietošanu Dienvidkorejā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korporācijas Lotte bijušā golfa laukuma vietā Sondžu miestā Dienvidkorejā tiks izvērsts pārvietojamais pretraķešu komplekss THAAD.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. ASV uzsākušas pretraķešu sistēmu THAAD izvietošanu Dienvidkorejā, informē aģentūra Ronhap.

Aģentūras rīcībā esošā informācija liecina, ka armijas bāzē Osanā nogādāti THAAD bateriju elementi, tostarp — divas raķešu palaišanas iekārtas. Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka raķešu sistēmas paredzēts izvietot Sondžu miestā, korporācijas Lotte bijušā golfa laukuma vietā. Viena vai divu mēnešu laikā sistēmu izvēršanas darbi būs paveikti.

Флаг КНДР - Sputnik Latvija
Dienvidkoreja izstrādājusi preventīva uzbrukuma plānu Ziemeļkorejai

Iepriekš vēstīts, ka THAAD izvietošana bija ieplānota šī gada vasarā, taču ASV un Dienvidkoreja, domājams, paātrinājušas šo procesu, ņemot vērā raķešu izmēģinājumus Ziemeļkorejā.

THAAD — pārvietojams pretraķešu komplekss, kas paredzēts vidēja darbības diapazona raķešu pārtveršanai virs atmosfēras slāņiem. Kompleksam THAAD vajadzētu būt daudz efektīvākam pret novecojušajām ballistiskajām raķetēm salīdzinājumā ar kompleksa Patriot agrīnajām modifikācijām. Vienošanos par sistēmas THAAD izvēršanu Dienvidkorejā Vašingtona un Seula noslēdza 2016. gada jūlijā, aizbildinoties ar draudiem no Ziemeļkorejas raķešu puses.

THAAD pretraķešu līdzekļu darbības diapazons nepārsniedz 200 kilometrus. Vienlaikus plāni par to izvietošanu Dienvidkorejā radīja Krievijas un Ķīnas iebildumus.

Ziņu lente
0