Politika

Korejas ballistiskās raķetes lido uz Japāņu jūras pusi

© REUTERS / KCNAКНДР запустила ракеты малой дальности
КНДР запустила ракеты малой дальности - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļlkoreja palaidusi trīs ballistiskās raķetes Japāņu jūras virzienā. Ņemot vērā šo incidentu, Japānas aizsardzības ministre bija spiesta pārtraukt darba vizīti.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Raķetes startēja pl. 12:14 pēc vietējā laika, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti publicēto informāciju. Ballistiskās raķetes nokritušas jūrā Hokaido salas tuvumā. Japānai piederošā Hokaido atrodas vistālāk ziemeļos.

Sakarā ar Ziemeļkorejas ballistisko raķešu startu Japānas aizsardzības ministre Tomomi Inada pārtrauca savu vizīti Nerima armijas nometnē Tokijā, vēsta aģentūra Kiodo, atsaucoties uz Japānas Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju.

Japāna jau izteikusi protestu KTDR sakarā ar īstenoto trīs raķešu startu. Protests tika iesniegts pa diplomātiskajiem kanāliem Pekinā.

3. augustā Ziemeļkoreja palaida "Nodon" tipa ballistisko raķeti, kas nokrita rietumos no Akitas prefektūras Japānā, par 250 km iedziļinoties Japānas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Vēlāk, 24. augustā raķete tika palaista no zemūdenes. Tā pārvarēja 500 kilometrus un par 80 kilometriem iedziļinājās Japānas pretgaisa aizsardzības sistēmu identifikācijas zonā. Japāna to uztvēra kā nopietnu apdraudējumu.

Situācija Korejas pussalā saasinājās 6. janvārī, kad KTDR organizēja kodolieroču izmēģinājumu un 7. februārī palaida nesējraķeti ar Zemes mākslīgo pavadoni, pārkāpjot ANO Drošības padomes lēmumus. Rezultātā Drošības padome vienbalsīgi pieņēma rezolūciju par sankciju pastiprināšanu pret KTDR.

Phenjana šo rezolūciju neatzīst un uzsver, ka mākslīgais pavadonis palaists ar miermīlīgiem kosmosa izpētes mērķiem, savukārt kodolieroči izmēģināti pašaizsardzības interesēs, ņemot vērā ASV agresīvo politiku.

Ziņu lente
0