Donalds Tramps pastāstījis, kas kavē ASV un Krievijas attiecību uzlabošanos

© REUTERS/Carlos BarriaASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps uzsvēris, ka Krievija un ASV ir divas spēcīgas kodollielvalstis, un atzīmējis, ka "kodolieroču holokausts" ne ar ko nav salīdzināms.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien preses konferencē no jauna kritizēja plašsaziņas līdzekļus par to sniegtajām nepatiesajām ziņām un pavēstīja, ka "melīgas reportāžas apgrūtina darījumu ar Krieviju," vēsta RIA Novosti.

Министр обороны России Сергей Шойгу - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas AM vēlas saņemt skaidrojumu par ASV aizsardzības ministra izteikumiem

Tramps atgādināja, ka televizorā vienu sižetu pēc otra tiek raidītas nepatiesas ziņas. Piemēram, viņs nosauca par "muļķībām un krāpšanos" ziņas par to, ka viņa priekšvēlēšanu štābam esot bijuši sakari ar Krieviju. ASV prezidents paziņoja, ka tiem, kas nopludinājuši informāciju par viņa palīgu telefona sarunām vai par prezidenta pārrunām ar citu valstu vadītājiem, būtu jākaunas tāpat kā presei.

Preses konferencē ASV valsts vadītājs uzsvēra, ka vēlētos uzlabot attiecības ar Krieviju, lai arī, pēc viņa vārdiem, "tas nebūtu labi no politiskā viedokļa." Pie tam viņš norādīja, ka nav pārliecināts, vai abām valstīm izdosies vienoties. Tramps apsūdzēja Hilariju Klintoni par to, ka viņa sākusi mainīt attiecības ar Krieviju un "atdevusi 20% urāna no valsts." Viņas attiecību maiņu Tramps nosaucis par "muļķīgu plastmasas pogu".

"Es neko neesmu darījis Krievijas labā un neko neesmu panācis Krievijas labā. Ja mums izdosies nokārtot attiecības, tas būs pozitīvi. Mums ir ļoti talantīgs cilvēks, (ASV valsts sekretārs — red.) Rekss Tilersons, kurš ar viņiem tiksies."

ASV valsts vadītājs piebilda arī to, ka no viņa viedokļa vienkāršāk būtu izvēlēties stingru kursu pret Maskavu.

ASV prezidents Donalds Tramps telefona sarunas laikā - Sputnik Latvija
Tramps atzinis, ka ASV būtu vēlams salabt ar Krieviju
"Jo stingrāks esmu pret Krieviju, jo labāk. (..) Taču es gribu rīkoties pareizi no amerikāņu viedokļa. Atklāti sakot, otrām kārtām es gribu rīkoties pareizi no visas pasaules viedokļa," — norādīja Tramps.

Tramps uzsvēris, ka Krievija un ASV ir divas spēcīgas kodollielvalstis, un atzīmējis, ka "kodolieroču holokausts" ne ar ko nav salīdzināms.

"Ticiet man, būs labāk, ja mūsu attiecības uzlabosies," — piebilda Tramps.

Savas priekšvēlēšanu kampaņas gaitā Donalds Tramps vairākkārt informēja, ka vēlas uzlabot attiecības ar Krieviju un cer uz sadarbību ar Maskavu cīņā ar terorismu. Par to Trampam skarbi uzbruka viņa sāncense Hilarija Klintone.

Ziņu lente
0