Tramps atzinis, ka ASV būtu vēlams salabt ar Krieviju

© REUTERS / Jonathan ErnstASV prezidents Donalds Tramps telefona sarunas laikā
ASV prezidents Donalds Tramps telefona sarunas laikā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tramps apstiprinājis, ka ciena Vladimiru Putinu, un atzinis, ka cer uz Krievijas atbalstu cīņā ar vispasaules terorismu.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps pavēstījis, ka izjūt cieņu pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, taču pagaidām vēl nav izpratis, kā veidosies viņu lietišķās attiecības, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz politiķa interviju amerikāņu telekanālam Fox News.

"Prezidents Tramps paziņojis, ka ciena Putinu, taču tas nebūt nenozīmē, ka viņu starpā veidosies labas attiecības," — vēsta telekanāls informācijā par interviju ar valsts vadītāju, kas nāks klajā tuvākajās dienās.

"Man šķiet, būs labāk, ja veidosim labas attiecības ar Krieviju. Būs lieliski, ja Krievija palīdzēs mums cīņā ar teroristisko grupējumu "Islāma valsts" — galvenajā cīņā, — un ar islāmisko terorismu visā pasaulē. Vai mums veidosies labas attiecības? Par to man nav ne jausmas," — paskaidroja Tramps.

Pa cieņas ceļu

ASV prezidenta posteni Donalds Tramps oficiāli ieņēma 20. janvārī. Priekšvēlēšanu kampaņas gaitā republikānis uzsvēra, ka ciena Vladimiru Putinu, un pauda gatavību strādāt ar Maskavu. Savukārt Krievija apliecināja gatavību strādāt, lai normalizētu attiecības ar Vašingtonu.

Флаги США и Украины - Sputnik Latvija
Politika
Tramps nedēļas nogalē ieplānojis telefona sarunu ar Porošenko

Pirms nedēļas starp abu valstu līderiem notika pirmā telefona saruna kopš Trampa inaugurācijas. Informējot par sarunas rezultātiem, Baltais nams vēstīja, ka Putina un Trampa saruna noritējusi labvēlīgā atmosfērā, atšķirībā no "lietišķās" sarunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un "saspringtā" dialoga ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu.

Trampa administrācija informēja, ka Krievijas un ASV prezidenti apsprieduši vairākus jautājumus: no savstarpējās sadarbības cīņā ar ISIS līdz centieniem nodrošināt mieru visā pasaulē, tostarp arī Sīrijā. Savukārt Kremlis atzīmēja, ka Vladimirs Putins un Donald Tramps pauduši vēlmi uzsākt aktīvu darbu divpusējās sadarbības attīstībai uz konstruktīviem un līdztiesīgiem pamatiem.

Ziņu lente
0