Politika

Krievijas AM vēlas saņemt skaidrojumu par ASV aizsardzības ministra izteikumiem

© Sputnik / Ramil SitdikovМинистр обороны России Сергей Шойгу
Министр обороны России Сергей Шойгу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija ir gatava uzlabot attiecības ar ASV, taču mēģinājumi veidot attiecības no spēka pozīcijām lemti neveiksmei, paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs, ģenerālis Sergejs Šoigu.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņojis, ka Krievija ir gatava veidot attiecības ar ASV, taču dialogs no spēka pozīcijām ir lemts neveiksmei, vēsta RIA Novosti.

"Mēs esam gatavi atjaunot sadarbību ar Pentagonu. Tomēr mēģinājumi veidot dialogu no spēka pozīcijām pret Krieviju ir lemti neveiksmei," – uzsvēra Šoigu.

Šādi politiķis komentējis ASV aizsardzības ministra Džeimsa Matisa izteikumus par to, ka ar Maskavu esot jārunā "no spēka pozīcijām".

Ģenerālis Ivašovs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ģenerālis Ivašovs: ASV met izaicinājumu visai cilvēcei

Tikmēr Azerbaidžānā ceturtdien plānota Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un ASV Apvienotās štābu priekšnieku komitejas vadītāja ģenerāļa Džozefa Danforda tikšanās. Tā būs pirmā Krievijas un ASV augsta ranga militārpersonu tikšanās, kopš ASV prezidenta amatā stājās Donalds Tramps.

Šoigu nosodīja Matisu par viņa trešdienas izteikumiem, paziņojot, ka mēģinājumi veidot dialogu ar Krieviju no spēka pozīcijām esot veltīgi.

Sergejs Šoigu paziņojis, ka Maskava ceturtdien Baku vēlas saņemt paskaidrojumus no Danforda.

Azerbaidžānas galvaspislētā Krievijas un ASV Ģenerālštābu priekšnieki plāno apspriest militārās sadarbības perspektīvas, kā arī pasākumus ar mērķi novērst incidentus kopīgo pasākumu gaitā.

Ziņu lente
0