Norvēģija prasa atņemt Krievijai visas starptautiskās biatlona sacensības

© Sputnik / Alexey Filippov / Pāriet pie mediju bankasБиатлон
Биатлон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čehijas biatlona izlase boikotēs martā Krievijas pilsētā Tjumeņā gaidāmo Pasaules kausa posmu. Vēlāk šādu viedokli pauda arī Lielbritānija un Francija.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Norvēģijas Biatlona federācija ar atklātu vēstuli vērsusies Starptautiskajā biatlona savienībā (IBU), prasot atcelt visas starptautiskās sacensības, kas plānotas Krievijā, ziņo LETA. Čehijas biatlona izlase boikotēs martā Krievijas pilsētā Tjumeņā gaidāmo Pasaules kausa posmu. Vēlāk šādu viedokli pauda arī Lielbritānija un Francija.

Skeletons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas skeletonisti panākuši pasaules čempionāta pārcelšanu uz Vāciju
Decembra sākumā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ričards Maklarens publicēja sava ziņojuma otro daļu par dopinga lietošanu Krievijā, kurā tika paziņots, ka laika posmā no 2011. līdz 2015. gadam vairāk nekā 1000 Krievijas sportisti 30 sporta veidos esot piedalījušies valsts izveidotā un atbalstītā dopinga sistēmā.

Savukārt vēlāk IBU saņēma sarakstu ar 31 krievu biatlonistu, kuri esot lietojuši aizliegtās vielas, turpinot startēt augstākā līmeņa sacensības. Neviena sportista vārds gan netiek atklāts, taču IBU sola tuvākajā laikā pieņemt lēmumu attiecībā pret Krievijas biatlonistiem.

IBU atklātā vēstulē norāda: "Šobrīd Norvēģijas Biatlona federācija nevar palikt malā un pilnībā atbalsta Čehijas Biatlona savienības paziņojumu. Esam vīlušies, ka Tjumeņai drīkstēja pretendēt uz 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu, neskatoties uz Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijām."

"Mūsu prasība ir, lai IBU uzņemtos atbildību un atceltu visas starptautiskās sacensības, kamēr Krievija nebūs "tīra" no dopinga un atbilstu WADA prasībām," – teikts norvēģu vēstulē.

Американская теннисистка Серена Уильямс - Sputnik Latvija
Narkotikas mēdz būt dažādas: WADA dubultie standarti

Tāpat vēstulē uzsvērts, ka visus Maklarena vēstulē minētos krievu sportistus, pret kuriem ir ticami pierādījumi, nepieciešams nekavējoties diskvalificēt.

Ceturtdien Zalcburgā gaidāma IBU izpildkomitejas sanāksme, kur tiks pieņemts lēmums par potenciālo sodu šim 31 Krievijas biatlonistam. Tāpat IBU var izskatīt lēmumus par 2017.gada Pasaules kausa posma un 2021.gada pasaules čempionāta atņemšanu Tjumeņai.

Pasaules kausa posmam Tjumeņā jānotiek no 9. līdz 12. martam.

Ziņu lente
0