Latvijas skeletonisti panākuši pasaules čempionāta pārcelšanu uz Vāciju

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasSkeletons. Foto no arhīva
Skeletons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija nolēmusi pārcelt 2017. gada čempionātu no Sočiem uz Vāciju, ņemot vērā Latvijas un Dienvidkorejas pausto boikotu.

RĪGA, 14. decembris — Sputnik. Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) nolēmusi pārcelt 2017. gada čempionātu no Sočiem, teikts organizācijas mājas lapā.

"IBSF nolēmusi pārcelt 2017. gada pasaules čempionātu no Sočiem uz citu vietu, kas tiks izziņota tuvāko dienu laikā, — teikts ziņojumā. — IBSF izpildkomiteja uzskata, ka šajā sarežģītajā laikā būtu ieteicams nerīkot šādu pasākumu Krievijā."

Pasaules čempionātam bobslejā un skeletonā bija jānorisinās Sočos no 13. līdz 26. februārim. Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas ziņojuma dēļ par to, ka Krievijas sportisti lietojuši dopingu Olimpiskajās spēles Sočos, no dalības pasaules čempionātā atteicās Latvijas izlase. Par nodomu boikotēt turnīru ziņojuši arī sportisti no Dienvidkorejas.

Неформальный разговор руководителей WADA по поводу России. Съемка RT - Sputnik Latvija
RT ēterā translēta WADA vadības neformālā saruna par Krieviju

Vācijas kamaniņu un bobsleja savienība (BSD) ierosināja pārcelt pasaules čempionātu un organizēt to Vācijā. BSD ģenerālsekretārs Tomass Švābs pavēstīja, ka čempionātu būtu iespējams uzticēt Kenigzes pilsētai, taču galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Ziņojumā norādīts, ka IBSF pieņēmusi lēmumu nerīkot pasaules čempionātu Krievijas trasē Sočos, lai ļautu sportistiem un treneriem no visas pasaules piedalīties sacensībās, kas koncentrējas uz sportu nevis apvainojumiem un diskusijām, neatkarīgi no tā, vai tas ir pamatoti, vai nav, Krievijas Bobsleja federācija organizēšanā ir pielikusi lielas pūles, taču pašreizējos apstākļos būtu gandrīz neiespējami pilnā mērā novērtēt turnīra organizācijas komitejas pūliņus vai kompleksa "Kamaniņas" trases kvalitāti.

Ziņu lente
0