Avīze Financial Times pasludinājusi Donaldu Trampu par "Gada cilvēku"

© AFP 2023 / DON EMMERTASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēks, kurš pārrakstījis amerikāņu politikas noteikumus un pielicis punktu divām politiskajām dinastijām, biznesmenis, kurš kļuvis par prezidentu, vismainīgākais visu populistu vidū – Financial Times nosaukusi Donaldu Trampu par "Gada cilvēku".

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps kļuvis par "Gada cilvēku", vēsta avīze Financial Times.

"Viņš ir pārrakstījis amerikāņu politikas noteikumus. Tagad prezidents, darījumu organizētājs parādīs, vai viņa solījumi ir bijuši tikai sākotnējais cenas piedāvājums," — Financial Times vēsta Trampam veltītajā rakstā.

Daudzi ASV iedzīvotāji — gan republikāņi, gan demokrāti uzskatīja, ka Donalda Trampa ievēlēšana nav iespējama, raksta avīze. Itālija varēja uzķerties uz Silvio Berluskoni makšķeres, Lielbritānija varēja izvēlēties Brexit, taču valdīja uzskats, ka amerikāņu tauta nekad nepieņems Trampu — nekustamo īpašumu magnātu un TV šovu zvaigzni.

ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps nav apstiprinājis CIP ziņojumu par Krievijas hakeru palīdzību

Dažas dienas pirms vēlēšanām optimistiskākā prognoze par Trampa iespējām apmesties Baltajā namā bija viens pret trim, taču pēc tam iestājās Trampa kunga triumfa nakts. Viņš pielika punktu Bušu un Klintonu politiskajām dinastijām, pie tam iztērējot daudzkārt mazāk nekā viņa sāncenši.

Pēc izdevuma domām, tā nav vienkārša notikumu sakritība, ka Tramps uzvarējis gadā, kad notika Brexit, referendums Itālijā un bija vērojamas citas populisma izpausmes Eiropā. "Katrs apstāklis, iespējams, ir unikāls, taču tie visi ir savā starpā saistīti," — raksta avīze.

Tiesa, pēc Financial Times domām, Tramps atšķiras no ideoloģiskajiem populistiem, piemēram, Marinas Lepēnas Francijā vai Gerta Vildera Nīderlandē, jo viņš spēj mainīt viedokli, pielāgojoties apstākļiem.

Izdevums uzskata, ka Trampa galvenais trūkums ir nepietiekamas zināšanas par pasauli, kas atrodas ārpus viņa biznesa impērijas robežām.

Iepriekš arī žurnāls Time nosauca Trampu par "Gada cilvēku".

Ziņu lente
0