Maskava lūdz Londonu netraucēt Sīrijā

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasСитуация в сирийском городе Алеппо
Ситуация в сирийском городе Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Terēzas Mejas preses sekretārs pārmeta Krievijai, ka tā kavējot humanitārās palīdzības piegādi ielenktās Alepo pilsētas iedzīvotājiem.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija komentēja Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas preses sekretāra izteikumus par to, ka Krievija kavējot humanitārās palīdzības piegādi Alepo pilsētai.

"Lielbritānija visos kara gados Sīrijā nav piešķīrusi ne gramu miltu, nevienu tableti, nevienu segu civilajiem iedzīvotājiem," – paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

Alepo. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Alepo teroristi pielietoja ķīmiskos ieročus

Ja nekādas humānās palīdzības Alepo no Lielbritānijas puses nav, tad lai Londona netraucē citiem palīdzēt, viņš piebilda.

"Ja Lielbritānijas valdība patiešām vēlas sūtīt humāno palīdzību austrumu rajonu iedzīvotājiem, visi apstākļi šim nolūkam ir radīti, pastāstiet, kur tā pašlaik ir iestrēgusi," – painteresējās Konašenkovs, kura vārdus citē RIA Novosti.

Iepriekš britu avīze Daily Mail publicēja Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas preses sekretāra paziņojumu par situāciju Sīrijā, kur teikts, ka Krievija kavējot humanitārās palīdzības piegādi ielenktās Alepo pilsētas iedzīvotājiem, atsakoties pārtraukt apšaudi.

"Pēc tik dīvainiem paziņojumiem rodas jautājums, kādu viedokli paudis Terēzas Mejas preses sekretārs: savējo vai sava vadītāja? Šķiet, Lielbritānijas valdībā, pateicoties rusofobijai, zaudēts objektīvais priekšstats par to, kas notiek Sīrijā, tostarp arī Alepo," – uzsvēra Konašenkovs.

Сирийский город Алеппо - Sputnik Latvija
Krievija informē, ka ASV nav izpildījušas savas saistības Sīrijā

Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis atgādināja, ka Sīrijas karaspēks kopš 28. novembra ir atbrīvojis gandrīz pusi kaujinieku kontrolēto kvartālu pilsētas austrumos. Atbrīvoti vairāk nekā 90 tūkstoši tur dzīvojošo civiliedzīvotāju. Vēl aptuveni 28 tūkstoši mierīgo iedzīvotāju, tostarp arī 14 tūkstoši bērnu bēguši no kaujinieku pārziņā esošajiem kvartāliem. Šajā laikā austrumu kvartālu iedzīvotāji ik dienas saņem humāno palīdzību, medikamentus un siltu apģērbu no Krievijas Samierināšanas centra un Sīrijas valdības.

Pēdējo mēnešu laikā situācija Alepo ir saasinājusies, pilsētā un tās apkaimē rit smagas cīņas. Teroristiskie grupējumi tur tūkstošiem civiliedzīvotāju pilsētas austrumu kvartālos un neļauj viņiem doties cauri armijas izveidotajiem koridoriem.

Arī ASV lūgtas netraucēt Sīrijā

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija sniedza līdzīgu paziņojumu, vēršoties pie ASV varas iestādēm.

Sīrijas prezidents Bašars Asads. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bašars Asads brīdina par trešā pasaules kara risku Sīrijas dēļ

Piemēram, ASV Valsts departamenta pārstāvju izteiktais ierosinājums neatbalstīt Krievijas tankerus, kuri piegādā degvielu Krievijas GKS Sīrijā, apstiprina, ka prezidenta Baraka Obamas administrācijas mērķis nav bijis cīņā ar teroru, paziņoja Konašenkovs.

"Ja nevarat vai negribat cīnīties ar ISIS un "an Nusru", tad vismaz netraucējiet," – lūdza Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis.

Viņš apliecināja, ka Krievijas grupējums Sīrijā ir apgādāts ar visu nepieciešamo, lai efektīvi cīnītos pret starptautisko terorismu reģionā.

Krievija sāka aviācijas uzbrukumus ISIS un "Džabhat an Nusra" objektiem 2015. gada 30. septembrī pēc Sīrijas prezidenta lūguma.

Ziņu lente
0