Krievija informē, ka ASV nav izpildījušas savas saistības Sīrijā

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Pāriet pie mediju bankasСирийский город Алеппо
Сирийский город Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona iesniegusi sarakstu, kurā minētas 138 mērenās opozīcijas grupas. Divas no tām pieder pie grupējuma ISIS, bet astoņas – pie grupējuma "Džabhat an Nusra".

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Ceturtdien tika publicēts dokuments, kurā sniegti fakti, kas apliecina, ka Krievija ir izpildījusi savas saistības, ko noteica vienošanās ar ASV. Dokumentā minētā informācija apliecina, ka ASV saistības, ko tā uzņēmusies cīņā pret teroristisko grupējumu "Džabhat an Nusra", jautājumā par uguns pārtraukšanas režīma ievērošanu no opozīcijas grupu puses, vēsta RIA Novosti.

Gaidāms, ka tuvākajā laikā dokuments tiks iesniegts izskatīšanai ANO Drošības Padomē.

Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas pārstāvis ANO: daudziem nāksies lūgt grēku piedošanu par Sīriju un Irāku

Tajā minēts, ka ASV nav piedalījušās cīņā pret grupējumu "Džabhat an Nusra", ko ANO DP atzinusi par teroristisku formējumu, un nav sniegušas Krievijai pilnu informāciju par šī grupējuma kaujinieku dislokāciju SAR, kā rezultātā apgrūtināta to atšķiršana no mērenās opozīcijas pārstāvjiem.

Bez tam Vašingtona iesniegusi sarakstu, kurā minētas 138 mērenās opozīcijas grupas. Divas no tām pieder pie grupējuma ISIS, bet astoņas – pie grupējuma "Džabhat an Nusra".

2016. gada 28. jūlijā ASV vienpusējā kārtībā pārtrauca savu politisko un militāro ekspertu Ammanā (Jordānija) sakarus ar Hmeimimas aviācijas bāzi.

Pēc Krievijas un ASV 9. septembrī noslēgtās vienošanās stāšanās spēkā ASV neizdevās pārliecināt mērenās opozīcijas pārstāvjus pārtraukt uguni, uzstādīt caurlaides punktus pie Kastello ceļa un atvilkt spēkus no minētā rajona.

Dokumentā uzsvērts, ka dumpinieki mīnējuši izejas no Alepo, turklāt opozīcijas grupējumu līderi Alepo atteikušies ielaist pilsētā ANO humānos konvojus.

Tekstā minēts, ka ASV vadītās koalīcijas lidmašīnas vēl joprojām neuzbrūk "Džabhat an Nusra".

Iepriekš Krievijas ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova brīfingā Maskavā paziņoja: "Ar nolūku pārtraukt jebkādas insinuācijas šajā lietā Krievija pieņēmusi lēmumu iesniegt ANO DP Ņujorkā un ANO Ženēvā dokumentu, kurā apkopoti visi fakti par Krievijas un ASV līgumā minēto saistību izpildi no Krievijas puses un to neizpildi no ASV puses."

Ziņu lente
0