Viedoklis

Sametīsimies lokomotīvei? Vai varbūt uzreiz Saeimai?

© Foto : Saeimas Preses dienestsBalsošana. Foto no arhīva
Balsošana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mūsu valsts īpaši nepūlas palīdzēt ne saviem slimajiem pilsoņiem, ne arī apslimušajam biznesam, ražošanas uzņēmumiem. Pēc valsts domām, tie ir "invalīdi" un padomju laika pārpalikumi, kuri bojā mums visu ekoloģiju.

Un te nu mūsu sabiedrībā nostiprinājusies jauna tendence un pat sākusi atzaroties.

Tauta smaida — krēms palīdz

Starp citu, tendence ir pelnījusi atzinību un atbalstu. Ja jau valsts atstāj savus slimniekus likteņa ziņā, mēs paši sametamies lielu un mazu līdzpilsoņu ārstēšanai no visādām nejaukām kaitēm. Vienu reizi pat sametāmies eitanāzijai. Tāda solidaritāte ir viena varena lieta.

Taču mūsu valsts īpaši nepūlas palīdzēt ne saviem slimajiem pilsoņiem, ne arī apslimušajam biznesam, ražošanas uzņēmumiem. Pēc valsts domām, tie ir "invalīdi" un padomju laika pārpalikumi, kuri bojā mums visu ekoloģiju.

Kā atceraties, atkal tauta cēlās kājās. Iespējams, palīdzēja nostalģija. Iespējams, tas, ka viens no pēdējiem ražošanas uzņēmumiem — vietējās parfimērijas un kosmētisko līdzekļu flagmanis Dzintars lūdza valsti sniegt tiesisko aizsardzību no pašas valsts. Iedzīvotāji sāka pirkt fabrikas produkciju priekšdienām. Apgrozījums pieauga divas vai trīs reizes!

Налоги. Расчеты - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nodokļu mēris, jeb Kāpēc mums visi nav mājās

Tauta smaida — tā sajuta savus spēkus. Varam! Un vaigi kļuva sārtāki un mirdzošāki — krēms tak palīdz!

Neizārstējamais flagmanis

Te pēkšņi Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca palūdza valsts atbalstu, lai pasargātos no Skandināvijas bankas kreditoriem. Protams, tīklā sāka birt ierosinājumi — samesties un nopirkt kādas pāris lokomotīves. Gluži kā kara laikā, kad kolhozs "Gaišais ceļš" vai filharmonija varēja samesties un nopirkt tanku vai zemūdeni armijai un flotei.

Skaisti jau ir, bet kur pēc tam likt lokomotīvi? Iesmērēt ar to paduses? Skapī to nenobāzīsi. Ja nu tikai nodot metāllūžņos vēl vienam neizārstējamam flagmanim — "Liepājas metalurgam" un uz laiciņu atlikt tā bojāeju? Vai tomēr eitanāziju?

Taisnība gan, 90% DLRR īpašnieku ir igauņi, Metalurgs viss pieder ukraiņiem. Nu, tad varbūt ļausim tos glābt igauņiem un ukraiņiem.

Vai tad mums nav kur naudu likt? Ir. Re, satraucošās ģeopolitiskās situācijas apstākļos no posteņa atkāpies Latvijas armijas komandieris Raimonds Graube. Ievilkušies garumā VID vadītāja meklējumi un nav saprotams, kas ir izraudzīts.

Gaismas pils. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Gaismas pils: putekļu sūcējs, fēns vai ledusskapis

Saeimu — tādu, lai kabatā ielīstu

Korupcionieri nekādi nevar izvēlēties, kurš nodarbosies ar viņu apkarošanu KNAB priekšnieka postenī. Drošības policijas priekšnieks Mežviets paskaidrojis, kāda iemesla dēļ desmit pretendenti noraidīti: tāpēc, ka viņiem vēl nāksies strādāt un veidot karjeru Latvijā. Vai varat iedomāties, kas tie ir par cilvēkiem?! Viņiem taču vēl nāksies cilvēkiem acīs skatīties!

Varbūt mums vajadzētu samesties jaunam komandierim, VID bosam, Korupcijas apkarošanas dienesta šefam? Galu galā, varam samesties pat jaunai Saeimai. Tikai ne tik lielai kā lokomotīve. Maziņai — kā pomāde vai dezodorants. Tādai, kas kabatā ielīstu.

Ziņu lente
0