''Leģendu nakts'' Latvijas pilīs un muižās

© Wikipedia / J. SedolsРазвалины замка Тевтонского ордена
Развалины замка Тевтонского ордена - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas piļu un muižu unikālā kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšanai un vietēja tūrisma veicināšanai Latvijas Piļu un muižu asociācija kārtēju reizi organizē "Leģendu nakti".

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Šodien, 29. oktobrī vairāk nekā 30 Latvijas pilīs un muižās norisināsies Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētais pasākums "Leģendu nakts", kurā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt vēsturiskās ēkas, informē aģentūra LETA.

В фильме: спальня матери-графини Ростовой - Sputnik Latvija
Rundāle: mīlestība un šķiršanās galantajā gadsimtā

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja satikt piļu un muižu iemītniekus, tostarp baronus, grāfus, pilskungus, dāmas, muzikantus, stāstniekus, kalpotājus un citus personāžus, iepazīt ēku vēsturi un leģendas. Pils torņos un zālēs skanēs cimboles, flautas, akordeoni, ģitāras, klavesīns, kontrabass un citi mūzikas instrumenti tautas, klasiskās, džeza un populārās mūzikas melodijas, kā arī būs solo, muzikālu apvienību un pat koru sadraudzības koncerti. 

Muižu un piļu telpās ir ieplānoti dzejas lasījumi, ēnu teātra izrādes, muzikāli teatrālie uzvedumi, kā arī kinofilmu demonstrēšana.

Interesenti varēs piedalīties spoku ķērāju, dekupāžas, kaligrāfijas, ķirbju grebšanas, trauku apgleznošanas un citās dažādas tematikas radošajās darbnīcās, kā arī piedalīties galda spēļu turnīrā un šaušanas treniņos. Savukārt loģikas spēļu cienītāji varēs piedalīties piedzīvojumu mīklu, orientēšanās un loģikas spēlēs.

Pasākuma laikā apmeklētāji vēros gleznu un rokdarbu izstādes, piedalīsies radošās nodarbībās, iepazīs putnus, vizināsies ar zirgiem, fotografēsies, klausīsies dzejas lasījumos, šaus ar loku, piedalīsies spēlēs un citās aktivitātēs.

Ретро автомобиль - Sputnik Latvija
Foto
Visi četri riteņi: retro automobiļu muzeji

"Leģendu naktī" piedalās Aizputes jaunā pilsmuiža, Apriķu muiža, Arendoles muiža, Bērvircavas muiža, Cesvaines pils, Cēsu Jaunā pils, Dikļu pils, Dundagas pils, Elejas muiža, Jaunauces pils, Jaunpils pils, Jērcēnmuiža, Krāslavas muiža, Kukšu muiža, Lielplatones muiža, Lielvircavas muiža, Liepas muiža, Mālpils muiža, Naukšēnu muiža, Pelču pils, Puikules muiža, Staļģenes muiža, Šlokenbekas muiža, Ungurmuiža, Vadakstes muiža, Varakļānu muižas pils, Vecauces pils, Veselavas muiža, Ventspils Livonijas pils, Vilces muiža, Vircavas muiža un Zaļāmuiža.

Pasākums norisināsies no plkst.18.00 līdz pat pusnaktij, dažās muižās arī agrāk. Lielākoties dalība pasākumos būs bez maksas, bet atsevišķas aktivitātes, koncerti būs par samaksu.

Informāciju par "Leģendu nakts" norisi un pasākumu programmas var iepazīt Latvijas Piļu un muižas asociācijas mājaslapā un piļu, muižu tīmekļa vietnēs.

Ziņu lente
0