Šteinmeiers iebilst pret jaunu sankciju ieviešanu pret Krieviju

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasVācijas Ārlietu ministrijas vadītājs Franks Valters Šteinmeiers. Foto no arhīva
Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs Franks Valters Šteinmeiers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs Franks Valters Šteinmeiers iestājās pret jaunu sankciju ieviešanu saistībā ar situāciju Alepo pilsētā Sīrijā, jo tas, pēc diplomāta domām, vai sarežģīt humanitārās katastrofas risināšanu reģionā.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. "Pret Krieviju vērstas sankcijas nav efektīvas, ņemot vērā humanitāro katastrofu Sīrijā, jo sankcijām piemīt atlikta darbība un tās nevar izveidot humanitāro koridoru. Gluži otrādi, to rezultātā var pārtrūkt sarunas, kas mums ir nepieciešamas," — teica Šteinmeiers intervijā televīzijai ARD, vēsta RIA Novosti.

Bundestāga ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šteinmeiera partija iebilst Merkelei pret Krieviju vērsto sankciju jautājumā

Pēc viņa teiktā, lielākā uzmanība Sīrijā jāpievērš tam, ko iespējams veikt mierīgo iedzīvotāju labā, it īpaši Alepo. Piemēram, diplomāts vairākkārt pieminēja humanitāro koridoru izveidošanu un uguns pārtraukšanas režīma ieviešanu ilgākam periodam.

Divdesmit astoņu ES dalībvalstu līderi pēc Briseles samita nav pieņēmuši lēmumus par jaunu sankciju ieviešanu attiecībā uz Krieviju Sīrijas dēļ. Pie tam Vašingtonas pārstāvis paziņoja, ka ASV valdība apspriež ar Eiropas partneriem reģionā iespējas pretoties Maskavas rīcībai, tostarp — jaunas sankcijas.

Rietumvalstis apsūdz Sīrijas un Krievijas valdību sakarā ar civiliedzīvotāju un bruņotās opozīcijas apšaudēm. Damaska un Maskava pārliecinoši apgalvo, ka uzbrukumi notiek tikai pret teroristiem, un pārmet Vašingtonai nespēju ietekmēt "mērenās opozīcijas" nodaļas un pārliecināt tās nošķirties no teroristiem.

Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš informējis, ka Kremlis nekomentē iespējamo sankciju ieviešanu Sīrijas dēļ, norādot, ka jāsagaida ES līderu samita rezolūcija. Vladimirs Putins savukārt paziņojis, ka ar ierobežojumiem Ukrainas vai Sīrijas dēļ konkrētas problēmas risināt nav iespējams, tā ir tikai Krievijas attīstības apturēšanas politika.

Ziņu lente
0