Krievija atmaksājusi par Sīrijā nogalinātajiem virsniekiem

© Foto : Ministry of Defence of the Russian FederationISIS infrastruktūras objektu apšaušana Sīrijā. Foto no arhīva
ISIS infrastruktūras objektu apšaušana Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ASV vadītās koalīcijas aviācijas uzlidojuma Der ez Zoiras apkaimē, kura laikā gāja bojā vairāki Krievijas izlūkdienesta virsnieki, Krievijas Aizsardzības ministrija devusi saviem "sabiedrotājiem" ļoti skarbu atbildi.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Pēc ASV vadītās koalīcijas aviācijas uzlidojuma Der ez Zoiras apkaimē, kuras laikā koalīcija izdarīja četrus aviācijas uzbrukumus Sīrijas armijas pozīcijām, gāja bojā 62 Sīrijas karavīri un aptuveni 100 guva ievainojumus. Uzlidojumus piedalījās divas lidmašīnas F-16 un divas A-10. Pēc uzlidojuma teroristi sāka uzbrukumu. Uzlidojumā gāja bojā arī vairāki Krievijas izlūkdienesta virsnieki.

Флаг США - Sputnik Latvija
ASV vērtē iespējas risināt konfliktu Sīrijā ar spēku

Par 62 nogalinātajiem sīriešiem un trim krievu virsniekiem Maskava atbildēja ar raķešu uguni. Krievijas kara kuģi no Sīrijas piekrastes ar "Kalibru" zalvi iznīcināja ārvalstu kara operāciju centru Dar Ezzā — Alepo provinces rietumu daļā Samana kalna rajonā, informē Sputnik arābu valodā.

Apšaudē gāja bojā 30 Izraēlas izlūkošanas virsnieki. Līdz ar viņiem informācijas centrā atradās un bojā gāja vairāki ASV, Turcijas, Saūda Arābijas, Kataras un Lielbritānijas bruņoto spēku virsnieki. Bojāgājušie oficieri vadīja teroristu uzbrukumus Alepo un Idlibā.

"No Krievijas kara kuģiem startēja trīs raķetes "Kalibrs", kas bija vērstas pret ārvalstu operāciju koordinācijas centru," — ziņo informācijas aģentūra, atsaucoties uz informācijas avotu bruņotajos spēkos Alepo.

Разрушенный грузовик с гуманитарной помощью в Сирии - Sputnik Latvija
Vašingtona informē, ka uzbrukumā automašīnu kolonnai Sīrijā ir atbildīga Krievija

Iepriekš septembrī Sīrijas armijas vienības uzbruka Alepo dislocētajiem teroristiem netālu no Kastello ceļa, lai atvairītu viņu uzbrukumu ceļam, paziņoja informācijas avots.

Viņš paskaidroja, ka armijas artilērijas vienības uzbrukušas teroristu pulcēšanās centriem netālu no Kastello, un piebilda, ka šie teroristi nogalinājuši un ievainojuši desmitiem zemessargu.

Mediji informē, ka Sīrijas armija turpinājusi uzbrukumu Alepo dienvidu daļai un atguvusi kontroli vairākos stratēģiski nozīmīgos Khan Touman pilsētas rajonos. Informācijas avots Sīrijas bruņotajos spēkos paskaidroja, ka armija no jauna kontrolē vairākas svarīgas ēkas Khan Touman pilsētā, un piebilda, ka uzbrukumā teroristu nocietinājumiem Khan Touman pilsētā piedalījušies arī Sīrijas gaisa spēki un armijas artilērijas vienības.

Ziņu lente
0