Politika

Vašingtona informē, ka uzbrukumā automašīnu kolonnai Sīrijā ir atbildīga Krievija

© REUTERS / Ammar AbdullahРазрушенный грузовик с гуманитарной помощью в Сирии
Разрушенный грузовик с гуманитарной помощью в Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautājumā par humanitārās palīdzības konvoja apšaudi Sīrijā ASV prezidenta preses sekretārs Džošs Ernests paudis, ka atbildība par to jāuzņemas Krievijai.

RIGA, 28. septembris — Sputnik. ASV prezidenta preses sekretārs Džošs Ernests uzskata, ka uzbrukumā humanitārās palīdzības kolonnai Sīrijā pagājušajā nedēļā atbildība jāuzņemas Krievijai pat gadījumā, ja tā nav izdarījusi uzbrukumu, vēsta RIA Novosti.

"Darbinieki, kuri piegādā humanitāro palīdzību, gājuši bojā militārā triecienā Sīrijā. Mēs uzskatām, ka par šo uzbrukumu vainojama Krievija, jo to izdarījuši Krievijas bruņotie spēki, vai Sīrijas bruņotie spēki, pret kuriem Krievija piekritusi izmantot savu ietekmi, lai viņus ierobežotu," – paziņojis Ernests.

Krievija jau vairākkārt ir norādījusi, ka, izvēloties aviācijas uzbrukumu mērķus Sīrijā, rūpīgi pārbauda ienākošo izlūkošanas informāciju un tikai pēc tam pieņem lēmumu par aviācijas uzbrukumu. Agrākās apsūdzības par to, ka Krievijas lidmašīnas Sīrijā iznīcinot civilos objektus, nekad nav apstiprinātas.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka apsūdzības par aviācijas uzbrukumu humanitārās palīdzības kolonnai pie Alepo izskanējušas bez pierādījumiem. Arī Krievijas Aizsardzības ministrija vēstīja, ka humanitāro konvoju nav apšaudījusi ne Krievijas, ne Sīrijas aviācija.

Pēc incidenta vietas video ierakstu analīzes Krievijas bruņoto spēku pārstāvji paziņoja, ka uz humanitārās kravas konvoja tehnikas nav saskarāmas lādiņu trāpījumu pazīmes, toties redzamas ugunsgrēka sekas, kura sākuma laiks sakritis ar teroristiskā grupējuma "Džabhat an Nusra" kaujinieku uzbrukuma sākumu.

Pie tam Aizsardzības ministrija ziņoja, ka no autokolonnas atrašanās rajonā pārvietojies ASV vadītās koalīcijas bezpilota lidaparāts Predator, kas spēj patstāvīgi izdarīt precīzus uzbrukumus virszemes objektiem. Pie tam Pentagons šo informāciju noliedz – tā pārstāvji skaidroja, ka koalīcijas aviācija nav izlidojusi virs Alepo rajoniem, kur notika uzbrukums humanitārās palīdzības konvojam, taču Krievijas AM rīcībā esošie dati liecina, ka tas pametis uzbrukuma zonu aptuveni pusstundu pēc incidenta.

Ziņu lente
0