Obama atceļ tikšanos ar Filipīnu prezidentu, kurš viņu aizvainoja

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rodrigo Duterte nosaucis ASV prezidentu par "maukas dēlu" un apsolīja viņu nolādēt, tomēr vēlāk nožēloja par saviem vārdiem.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Baltais nams atcelis ASV prezidenta Baraka Obamas tikšanos ar viņa kolēģi no Filipīnām Rodrigo Duterti, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru France Presse.

Президент РФ Владимир Путин (слева) и президент США Барак Обама во время встречи в Ханчжоу - Sputnik Latvija
G20 samitā – ilgstoša Vladimira Putina un Baraka Obamas tikšanās

Obama un Duterte varētu tikties Laosas galvaspilsētā Vjenčanā ASEAN samita ievāros. Tā vietā, Obama otrdien tiksies ar Korejas Republikas prezidenti Paku Kinhji.

Iepriekš aģentūra Frans Press ziņoja, ka Duterte nolamāja Obamu ar necenzētiem vārdiem: nosauca viņu par "maukas dēlu", un solīja "nolādēt" viņu ASEAN samitā. Tā Filipīnu līderis reaģēja uz Obamas vēlmi apspriest vairāk nekā divu tūkstošu cilvēku slepkavības tēmu cīņas laikā ar organizēto noziedzību valstī. Pēc Dutertes domām, Obamam pret viņu jāizturas ar cieņu.

Taču, kad kļuva zināms, ka Vašingtona atcēla prezidentu tikšanos, Rodrigo Duterte paudis nožēlu saistībā ar saviem komentāriem par ASV prezidentu Baraku Obamu, ziņo aģentūra Frans Press.

"Lai arī tiešais cēlonis bija mani noteikto preses jautājumu asie komentāri, kas izraisīja raizes, mēs arī nožēlojam, kas tas izskatījās kā personīgs uzbrukums ASV prezidentam, " — citē aģentūra Dutertes paziņojuma vārdus.

Rodrigo Roa Duterte vada Filipīnas kopš šī gada maija. Viņš iestājas par cīņu ar no narkotikām atkarīgajiem cilvēkiem, kā arī ar tiem, kas izplata aizliegtas vielas.

Ziņu lente
0