Politika

G20 samitā – ilgstoša Vladimira Putina un Baraka Obamas tikšanās

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин (слева) и президент США Барак Обама во время встречи в Ханчжоу
Президент РФ Владимир Путин (слева) и президент США Барак Обама во время встречи в Ханчжоу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins un ASV prezidents Baraks Obama tikās G20 samita ietvaros Hančžou pilsētā Ķīnā. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka sarunā apspriests pamiers Sīrijā un situācija Ukrainā.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. ASV prezidents Baraks Obama pats piedāvāja Vladimiram Putinam tikšanos G20 samita ietvaros Ķīnā, žurnālistiem paskaidroja viens no delegācijas locekļiem.

Первое рабочее заседание глав делегаций государств-участников Группы двадцати. - Sputnik Latvija
Ķīnā darbu sācis G20 samits

"Obama pienāca pie Putina un izteica ierosinājumu," – teica delegācijas loceklis. Svētdien Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Putins un Obama vienojušies tikties pirmdien.

Krievijas un ASV valsts vadītāju tikšanās samitā bija ilgāka, nekā puses sākotnēji plānoja. Valstu vadītāji galvenokārt apsprieduši Sīrijas jautājumus, pavēstīja Vladimira Putina preses sekretārs. Viņš piebilda, ka tikšanās bijusi veiksmīga un darbs turpināsies.

"Tikšanās bija ilgāka, nekā tika plānots. Nedaudz aizkavējās. Galvenokārt apsprieda Sīriju un Ukrainu. Pēc tam Obama ar Putinu turpināja sarunu divatā," — teica Peskovs. 

Prezidentu tikšanās sākās aptuveni pl. 8.10 (pēc Latvijas laika) un ilga vairāk nekā stundu. Pirms pārrunām valstu vadītāji viens otram paspieda rokas. No Krievijas puses sarunā piedalījās ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un prezidenta palīgs Jurijs Ušakovs, no ASV puses – valsts sekretārs Džons Kerijs.

Президент США Барак Обама - Sputnik Latvija
Obama: ASV un Lielbritānija turpinās pretoties Krievijas "agresijai" Ukrainā

Pēc 70 minūtēm delegāciju locekļi pameta pārrunu telpu, un abu valstu prezidenti turpināja sarunu divatā. Sergejs Lavrovs un Džons Kerijs turpināja sarunu pie ieejas pārrunu telpā.

Iepriekš tika publicēta informācija, ka Kerijs un Lavrovs nav vienojušies Sīrijas jautājumā ne svētdien, ne pirmdiem. Informācijas avots – ASV Valsts departamenta darbinieks – pavēstīja, ka pēc kārtējās tikšanās samita G20 ietvaros politiķiem nav izdevies atrisināt domstarpības.

Septembra sākumā Lavrovs norādīja, ka kopš 2016. gada sākuma viņiem ar Keriju notikušas jau vairāk nekā 40 sarunas – šo skaitu viņš nosauca par pārsteidzoši lielu.

Ziņu lente
0