Protesti Muceniekos: bēgļi grib naudu un internetu

© REUTERS / Marko DjuricaСитуация с беженцами
Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgļi aizturēto ārvalstnieku izmitināšanas centrā Muceniekos organizējuši sēdstreiku, protestējot pret mazo diennakts uzturnaudu un wi-fi trūkumu.

RĪGA, 10. Augusts – Sputnik. Aptuveni 20 cilvēki patvēruma meklētāju centrā Muceniekos organizējuši protesta akciju. Viņi iebilst pret neapmierinošajiem eksistences apstākļiem, ziņo Mixnews.lv.

Дети-беженцы смотрят из окна - Sputnik Latvija
Valsts nozīmes Mucenieki

Akcija noritēja mierīgi, protestu dalībnieki – gan vīrieši, gan sievietes ar bērniem mierīgi sēdēja zālājā pie centra.

Bēgļi pastāstīja, ka par sēdstreika iemeslu kļuvis naudas trūkums: nesen valdība ar grūtībām palielināja viņu uzturnaudu no 2,15 eiro līdz 3 eiro, neskatoties uz Nacionālās apvienības protestiem. Viens no protestu dalībniekiem sūdzējās, ka viņam nepietiek naudas cigaretēm un gardumiem bērniem. Viņš vēlētos saņemt 10 eiro dienā.

Otrs patvēruma meklētājs paskaidroja, ka centra iemītniekiem trūkst medicīniskās palīdzības, piemēram, viņam pašam ir problēmas ar acīm. Viņš pastāstīja, ka Latvijā atrodas jau piecus mēnešus, taču viņam nav ne mājokļa, ne darba, ne naudas.

Дети-беженцы смотрят из окна - Sputnik Latvija
Ministri strīdās par bēgļu uzturnaudu

Jāpiebilst, ka daudzi bija neizpratnē par to, ka centrā nav wi-fi. (Jāpiezīmē, ka nesenajā sociālā progresa reitingā Latvija tika augstu novērtēta no interneta lietotāju skaita viedokļa). Tiesa, daži sociālo tīklu lietotāji, uzzinot par protesta akciju, ironiski izteicās, ka internets bēgļiem būtu vajadzīgs vismaz tāpēc, lai uzzinātu, kā dzīvo citur Latvijā.
Vienlaikus centra iemītnieki pauda neizpratni par to, kāpēc viņiem tik lēnām un negribīgi piešķir bēgļa statusu.

Patvēruma meklētāju centrs Muceniekos ir radījis protestus kopš tā izveides brīža, taču tolaik sašutuši bija tikai neliela ciema iedzīvotāji, kuri nevēlējās dzīvot līdzās "cietumam". Tagad streiku sarīkojuši paši bēgļi.

Ziņu lente
0