Politika

Ministri strīdās par bēgļu uzturnaudu

© REUTERS / Ina FassbenderДети-беженцы смотрят из окна
Дети-беженцы смотрят из окна - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdībai nav izdevies palielināt bēgļu dienas uzturnaudu par 0,85 eiro – Nacionālā apvienība kategoriski iebilst.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis ierosināja palielināt bēgļu dienas uzturnaudu no 2,15 eiro līdz 3 eiro, tomēr viņa iniciatīvu nevēlas atbalstīt Nacionālās apvienības pārstāvji.

Čemodāns uz ceļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijā ieradušās vēl trīs bēgļu ģimenes

Daudziem Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem, tostarp arī bērniem un pensionāriem, nākas izdzīvot par tikpat lielu summu. Kāpēc tad mums būtu jāpalielina viņu dienas uzturnauda, — par premjera ierosinājumu bija sašutis Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Viņš atgādināja, ka ģimenes valsts pabalsts Latvijā tiek izmaksāts 11,38 eiro apmērā mēnesī. Tātad dienā nesanāk pat 0,46 eiro. Grūti klājas arī tiem, kas saņem mazas pensijas. Pie tam pensionāriem nākas pašiem apmaksāt savu mitekli, bet bēgļu vietā to dara valsts.

Bērziņš uzskata, ka vispirms ir jāmeklē iespējas palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem. "Gribētos, lai nepieciešamību palielināt bēgļu dienas uzturnaudu pamatotu iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, jo vienmēr jau var teikt, ka tas ir maz," – viņš teica.

Беженцы и мигранты в порту - Sputnik Latvija
Latvija pieņems 776 bēgļus, kā solījusi

Savukārt Kučinskis atgādināja, ka Latvija ir apzināti uzņēmusi bēgļus, apliecinot savu solidaritāti ar citām Eiropas valstīm, un nevar nolemt viņus eksistēšanai busbadā. Premjers ieteica Bērziņam pašam pamēģināt padzīvot ar tādu dienas uzturnaudu.

"Es ieteiktu katram Nacionālās apvienības loceklim iziet tādu izdzīvošanas skolu," – ieteica politiķis.

Taču Nacionālās apvienības viedokli nācās ņemt vērā, un grozījumi noteikumos, kas paredzēja bēgļu dienas uzturnaudas palielināšanu par 0,85 eiro, tika atlikti.

Ziņu lente
0