Šveices Federālā tiesa noraida Isinbajevas prasību, taču viņa lidos uz Rio

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasРоссийская спортсменка Елена Исинбаева.
Российская спортсменка Елена Исинбаева. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šveices Federālā tiesa noraidīja krievu vieglatlētu Jeļenas Isinbajevas un Sergeja Šubenkova lūgumu apturēt CAS lēmumu par viņu atstādināšanu no dalības Olimpiskajās spēlēs, taču Isinbajeva ir nolēmusi lidot uz Riodežaneiro kā SOK sportistu komitejas locekļa kandidāte.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Šveices Federālā tiesa atteikusies apturēt Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu par krievu vieglatlētu Jeļenas Isinbajevas un Sergeja Šubenkova atstādināšanu no 2016. gada Olimpiskajām spēlēm, vēsta "R-sport".

Члены сборной России по фехтованию на колясках на пресс-конференции, посвященной Паралимпиаде в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Krievijas paralimpiskā izlase cīnīsies par savām tiesībām

21. jūlijā CAS noraidīja Krievijas Olimpiskās komitejas un 68 krievu vieglatlētu apelāciju un atstāja spēkā IAAF lēmumu. Tādējādi Krievijas izlases vieglatlētiem netika dota iespēja uzstāties Olimpiādē Riodežaneiro.

"Mani mīļie, droši vien šis ir mans pēdējais ieraksts par iespēju piedalīties Olimpiskajās spēlēs Rio. Šodien saņemts kārtējais atteikums, tagad jau no Šveices Federālās tiesas. Es iesniedzu prasību, kurā pārsūdzēju CAS lēmumu un lūdzu veikt īslaicīgus pasākumus. Tie ļautu man piedalīties Olimpiskajās spēlēs, taču diemžēl prasība no jauna tika noraidīta," – rakstīja sportiste sociālajā tīklā.

Pirmdien divkārtējā olimpiskā čempione kārtslēkšanā Jeļena Isinbajeva paziņoja, ka 14. augustā lidos uz Riodežaneiro kā SOK sportistu komisijas locekļa kandidāte.

"Pēdējā cerība piedalīties Olimpiādē ir izgaisusi, — uzrakstīja Isinbajeva savā lappusē Instagram. — Kā sportiste es nevarēšu lidot uz Olimpiādi, taču man uz to ir tiesības kā SOK sportistu komitejas kandidātei. Tāpēc 14. augustā es lidošu uz Rio."

Divkārtējai olimpiskajai čempionei kārtslēkšanā, krievu sportistei Jeļenai Isinbajevai, protams, ir iespēja kļūt par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sportistu komitejas locekli, taču konkurenti ir nopietni, paziņoja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) vadītājs Aleksandrs Žukovs.

Бронзовый призер Олимпийских игр 2004 года в Афинах бразильский марафонец Вандерлей Кордейру зажег огонь XXXI летних Олимпийских игр 2016 года на стадионе Маракана в Рио-де-Жанейро. - Sputnik Latvija
Dopings – slepenais ierocis pret krievu atlētiem Rio

"Neapšaubāmi, Isinbajevai ir iespēja kļūt par SOK sportistu komitejas locekli. Mēs to ļoti vēlētos. Jūs taču zināt, ka beidzas (četrkārtējā olimpiskā čempiona peldēšanā) Sašas Popova pilnvaras. Taču konkurenti Isinbajevai ir nopietni. Paskatīsimies, iespējas ir," – Žukovs pastāstīja žurnālistiem.
Viņš piebilda, ka Krievija ir ļoti vīlusies par Šveices Federālās tiesas lēmumu Isinbajevas un Šubenkova prasības lietā.

"Esam vīlušies par Šveices tiesas lēmumu Isinbajevas un Šubkenkova apelācijas lietās. Šo lēmumu gaidījām un cerējām. Nedrīkst padoties, pirms izietas visas instances," – Žukovs norādīja.

Krievijas peldētāja Jūlija Jefimova, kurai ar CAS starpniecību izdevās aizstāvēt savas tiesības piedalīties 2016. gada Olimpiskajās spēlēs, izcīnīja sudraba medaļu 100 metru distancē brasā. Viņa paziņoja, ka ir ļoti skumji, ja politika ietekmē sportistus, un gribētos, lai attieksme pret pārējiem būtu lojālāka.

Ziņu lente
0