Krievijas paralimpiskā izlase cīnīsies par savām tiesībām

© Sputnik / Vladimir AstapkovichЧлены сборной России по фехтованию на колясках на пресс-конференции, посвященной Паралимпиаде в Рио-де-Жанейро
Члены сборной России по фехтованию на колясках на пресс-конференции, посвященной Паралимпиаде в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmums par Krievijas paralimpiešu atstādināšanu tiks apstrīdēts kompetentā tiesā, iespējams, Šveices federālajā tiesā.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Federālā advokātu palāta sniegs kvalificētu juridisko palīdzību Krievijas paralimpiešiem. No Rio Paralimpiādes atstādinātās Krievijas izlases tiesības vēl var atjaunot, norāda palātas galvenais sekretārs Konstantīns Dobriņins.

Церемония открытия XXXI летних Олимпийских игр в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Krievijas izlase atstādināta no Paralimpiskajām spēlēm

"Federālā advokātu palāta jau sadarbojas ar Krievijas Paralimpisko komiteju. Šobrīd mēs sazināmies ar vācu kolēģiem, kas efektīvāk var palīdzēt mūsu paralimpiešiem atjaunot pārkāptās tiesības un sniegt juridisko palīdzību," — viņš teica.

Dobriņins uzsvēra, ka tiesiskie mehānismi ir pieejami, laika gan ir maz, taču tas ir, un ir nepieciešams izmantot visus mehānismus, lai atjaunotu tiesības."

Viņš informēja, ka lēmums par Krievijas paraolimpiešu atstādināšanu tiks apstrīdēts kompetentā tiesā. "Ja nemaldos, tā būs Šveices federālā tiesa," — piebilda advokāts.

Ziņu lente
0