Krievijas izlases likteni lems SOK komiteja

© AP Photo / Petros GiannakourisГорящий факел Олимпийских игр в Рио-де -Жанейро
Горящий факел Олимпийских игр в Рио-де -Жанейро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Īpaša SOK komiteja pieņems galīgo lēmumu par to, vai Krievijas atlēti tiks pielaisti Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Tā izskatīs katru gadījumu atsevišķi. Lēmumi jāpieņem līdz 5. augustam.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Lēmumu par Krievijas sportistu piedalīšanos Olimpiskajās spēlēs Brazīlijā pieņems SOK komisija, kurā strādās trīs locekļi, paziņoja Starptautiskās Olimpiskas komitejas pārstāvis Marks Adamss.

Komisijā strādās Huans Antonio Samarančs (septītā SOK prezidenta dēls), SOK medicīniskās komisijas vadītājs Ugurs Erdeners un atlētu komisijas vadītāja Klaudija Bokele. Jautājums par Krievijas izlases atstādināšanu тetiek izskatīts, komisija izvērtēs lietas individuāli, un tieši viņi pieņems lēmumus par to, pieņemt vai noraidīt Sporta Arbitrāžas tiesas neatkarīgā arbitra galīgo lēmumu par sportista pielaišanu Spēlēm.

Rio 2016 - Sputnik Latvija
IAAF nemaina lēmumu par Krievijas vieglatlētiem

Komisijai ir dots laiks galīgā lēmuma pieņemšanai līdz sacensību sākumam, kas startēs jau 5. augustā.

Vispirms komisijai nāksies izlemt jautājumu par Krievijas Smagās atlētikas federācijas diskvalifikāciju. Šo lēmumu piektdien pieņēma Starptautiskās Smagās atlētikas federācijas (IWF) izpildkomiteja. Tās locekļi uzsvēra, ka sportisti radījuši "apšaubāmu reputāciju."

Iepriekš tika saņemta informācija par to, ka krievu svarcēlāju Natālijas Zabolotnijas, Svetlanas Carukajevas, Aleksandra Ivanova un Andreja Demanova dopinga analīzes Olimpiskajās spēlēs Londonā 2012. gadā bijušas pozitīvas. Jūnijā IWF izpildkomiteja pieņēma lēmumu par to, ka federācija tiks diskvalificēta, ja Pekinā vai Londonā ņemto analīžu atkārtota pārbaude liecinās, ka dopingu lietojuši vismaz trīs sportisti no vienas valsts.

Подготовка Рио-де-Жанейро к Олимпийским играм - Sputnik Latvija
WADA vīlusies par SOK lēmumu pielaist Krievijas izlasi Olimpiskajām spēlēm

Krievijas smagatlēti iesniedza kolektīvu prasību Sporta Arbitrāžas tiesā par atstādināšanu no Olimpiskajām spēlēm. Adamss paskaidroja, ka SOK izskatīs prasību, ja to apmierinās Sporta Arbitrāžas tiesa. Tiesas lēmums, domājams, tiks pieņemts divu dienu laikā CAS apstiprināja, ka saņemtas prasības no krievu peldētājiem Ņikitas Lobinceva un Vladimira Morozova, kuri arī ir atstādināti no dalības Olimpiskajās spēlēs.

Ziņu lente
0