WADA vīlusies par SOK lēmumu pielaist Krievijas izlasi Olimpiskajām spēlēm

© Sputnik / Мария Плотникова / Pāriet pie mediju bankasПодготовка Рио-де-Жанейро к Олимпийским играм
Подготовка Рио-де-Жанейро к Олимпийским играм - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Antidopinga aģentūras ģenerāldirektors uzskata, ka "noteiktā pieeja un kritēriji neizbēgami novedīs pie potenciālām problēmām un mazināsies "tīro" sportistu drošība."

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmums neatstādināt Krievijas izlasi no Olimpiskajām spēlēm Brazīlijā novedīs pie problēmām. Šādu pārliecību pauž Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA).

Pēc Antidopinga aģentūras speciālās komisijas ziņojuma WADA ieteica SOK atstādināt no Olimpiādes Riodežaneiro visu Krievijas izlasi. Aģentūra ir pārliecināta par to, ka Krievijā darbojas pozitīvu dopinga analīžu slēpšanas shēma, kurā iesaistīta Krievijas Sporta ministrija un Federālais Drošības dienests.

SOK izpildkomiteja svētdien atļāva krievu atlētiem piedalīties Olimpiskajās spēlēs un uzticēja starptautiskajām sporta federācijām tiesības izlemt, kuri sportisti var piedalīties sacensībās.

"WADA ir vīlusies, jo SOK nav ņēmusi vērā WADA izpildkomitejas rekomendācijas," – aģentūras vadītāja Kreiga Rīdija vārdus citē aģentūra "R-Sport".

Pēc Rīdija domām, Maklarena atskaitē atmaskota Krievijas dopinga programma, ko vadījusi valsts. Tā nopietni kaitē tīrā sporta principiem, piezīmēja ierēdnis.

WADA ģenerāldirektors Olivjē Nigli atzīmēja, "noteiktā pieeja un kritēriji neizbēgami novedīs pie potenciālām problēmām un mazināsies "tīro" sportistu drošība."

Vienlaikus WADA atzīst SOK lēmumu un apliecina savu cieņu. Aģentūra pauda gatavību palīdzēt starptautiskajām federācijām pieņemt lēmumus par krievu sportistu pielaišanu Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, kas sāksies jau 5. augustā.

Ziņu lente
0