IAAF nemaina lēmumu par Krievijas vieglatlētiem

© REUTERS / /Ricardo MoraesRio 2016
Rio 2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) prezidents Sebastjans Kou noraidoši atbildēja uz KF Sporta ministrijas vadītāja Vitālija Mutko vēstuli ar lūgumu pielaist olimpiādei "tīros" Krievijas vieglatlētus.

RĪGA, 28. jūlijs — Sputnik. Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) noraidīja Krievijas sporta ministra Vitālija Mutko lūgumu atļaut krievu vieglatlētiem piedalīties Olimpiādē —2016.

Исинбаева прокомментировала решение CAS по российским легкоатлетам - Sputnik Latvija
Isinbajeva iesniegs Eiropas Cilvēktiesību tiesā prasību pret SOK

Iepriekš Mutko nosūtīja IAAF prezidentam Sebastianam Kou vēstuli ar aicinājumu pārskatīt lēmumu par Krievijas izlases diskvalifikāciju un pielaist sacensībām sportistus, kuri atbilst Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prasībām.

"Mēs saņēmām vēstuli no ministra Mutko ar pieprasījumu par lēmuma pārskatīšanu. Mēs atbildējām ministram, paskaidrojot, ka IAAF rīkojusies saskaņā ar noteikumiem, ko atbalstīja Sporta šķīrējtiesa. Antidopinga komiteja rūpīgi izvērtēja 68 sportistu pieprasījumu par iespēju piedalīties spēlēs Rio un tikai viens atbilda visiem kritērijiem. CAS izskatīja prasību un noraidīja to. Tāpēc nav pamata pārskatīt lēmumu," — teikts Kou atbildē.

Pagājušā gada novembrī IAAF diskvalificēja Krievijas vieglatlētikas federāciju dopinga skandāla dēļ, un Krievijas sportisti tika atstādināti no starptautiskajām sacensībām.

Jūlija sākumā Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK) un 68 vieglatlēti apstrīdēja IAAF lēmumu Sporta šķīrējtiesā (CAS), kas noraidīja šo prasību.

Olimpiskajās spēlēs Riodežaneito varēs piedalīties tikai vienu krievu sportiste — tāllēcēja Darja Klišina, kura trenējas ārzemēs.

 

Ziņu lente
0