Mutko par Maklarena ziņojumu: amerikāņi jau ir atzinuši mūs par vainīgiem

© Sputnik / Alexander Vilf / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Российского футбольного союза Виталий Мутко
Президент Российского футбольного союза Виталий Мутко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas sporta ministrs uzskata, ka ir smieklīgi apsūdzēt par valsts dopinga programmas veidošanu, pamatojot savu pozīciju tikai ar aizdomām.

RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Krievija ir kļuvusi par vainīgo vēl pirms Ričarda Maklarena oficiālā ziņojuma publicēšanas par iespējamajiem dopinga gadījumiem ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Krievijas sporta ministra Vitālija Mutko paziņojumu.

Vieglatlētika. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dopinga lietošanā pieķertos Krievijas sportistus nelaidīs uz Olimpiskajām spēlēm

Iepriekš kļuva zināms par ASV Antidopinga aģentūras (USADA) vadītāja Trevisa Taigarta nodomu vērsties pie SOK prezidenta Tomasa Baha un lūgt atstādināt Krievijas sportistus no dalības 2016. gada Olimpiskajās un Paraolimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, pamatojoties uz Maklarena vadītās WADA komisijas izmeklēšanas rezultātiem par iespējamām manipulācijām ar dopingu Olimpiskajās spēlēs Sočos. Tomēr oficiālie izmeklēšanas rezultāti tiks publicēti tikai 18.jūlijā.

"Amerikāņi jau apgalvo, ka mēs jau esam vainīgi. Ja ir ziņojums un secinājumi, vajadzētu tos izskatīt. Pieņemsim, ziņojumu uzrakstīs. Mēs esam gatavi to izskatīt un izmeklēt, veikt stingrākus pasākumus, taču kāda jēga izdarīt secinājumus pirms ziņojuma publikācijas?" — Mutko vārdus citē aģentūra "R-Sport".

Ministrs uzsvēra, ka pašreizējā situācija, kas saistīta ar vēl nepublicētu dokumentu iedragā uzticību tamlīdzīgiem izmeklēšanas pasākumiem un to objektivitātei.

Mutko uzsvēra, ka piedāvājis Maklarenam Krievijas tiesībsargājošo iestāžu palīdzību. "Mēs taču ne jau tāpat vien atlaidām no darba (Maskavas antidopinga laboratorijas vaditāju Grigoriju) Rodčenkovu. Mēs ņēmām vērā materiālus un apzinājāmies, ko viņš ir izdarījis. Gan Maklarens, gan WADA (Kreigs Rīdijs) mums apgalvoja, ka tā būs neatkarīga izmeklēšana un neviens tajā neiejauksies, ka viņi abstrahēsies no visa un visu paziņos. Tomēr patiesībā mēs redzam pretējo. New York Times rakstā ir viens un tas pats. Patiesībā tur nevar būt nekā tāda, kā dēļ mēs varētu aizliegt visai Krievijas izlasei braukt uz olimpiādi," — uzskata ministrs.

Analīžu veikšana laboratorijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dopinga skandāls turpinās: Puškovs piedāvāja WADA vadībai atkāpties

Viņš norādīja, ka pašreizējā situācija ar Krievijas sportistiem ir farss un politisks spiediens. "Ja tiek apsūdzēta valstsm tas nozīmē, ka nepatiesi ir apgalvojumi par to, ka sports nav saistīts ar politiku. Sabiedriskā komisija vaino valsti. Kādas tad viņiem ir tiesības vai iespējas? Tas pārkāpj visas robežas. Kā sabiedriska komisija  var vainot valsti? Tas ir nereāli," — teica Mutko.

Vakar kļuva zināms, ka vismaz 10 valstu antidopinga iestāžu un 20 sportistu grupu pārstāvji gatavojas pieprasīt visas Krievijas delegācijas atstādināšanu no vasaras Olimpiskajām spēlēm sakarā ar apsūdzību par valsts dopinga programmu, kas minēta Taigarta vēstulē Starptautiskai Olimpiskai komitejai.

Mutko nosaucis apsūdzības par valsts dopinga programmu veidošanu Krievijā par smieklīgām.

Ziņu lente
0