Dopinga skandāls turpinās: Puškovs piedāvāja WADA vadībai atkāpties

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasAnalīžu veikšana laboratorijā. Foto no arhīva
Analīžu veikšana laboratorijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksejs Puškovs uzsvēra, ka WADA vadošajām apamtpersonām ir jāatkāpjas, ņemot vērā viņu nekompetenci un kaitējumu, kas nodarīts Krievijas sportistu reputācijai.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Kā ziņo RIA Novosti, Valsts domes starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs uzskata, ka tagad, kad "meldonija lietā" attaisnoti vairāki Krievijas sportisti, Pasaules antidopinga aģentūras vadībai (WADA) ir jāatkāpjas no amatiem.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas izlase, iespējams, tiks atstādināta no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro

Saskaņā ar starptautiskās peldēšanas federācijas (FINA) lēmumu, aktīvajā sportā atgriezusies četrkārtējā pasaules čempione, 2012. gada Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja Krievijas peldētāja Jūlija Jefimova, kura iepriekš esot pieķerta meldonija lietošanā. Tagad sportiste var trenēties un piedalīties sacensībās, gaidot galīgo FINA lēmumu šajā jautājumā.

"Jefimova un virkne citu Krievijas sportistu attaisnoti pēc skandāla ar meldoniju. Tas nozīmē, ka WADA ir atbildīga par skandālu un tai jānomaina vadība," — rakstīja Puškovs savā mikroblogā Twitter.

Viņš pavēstīja, ka WADA vadībai ir jāatkāpjas, ņemot vērā viņu nekompetenci, kaitējumu mūsu sportistu reputācijai un sportistu tiesību pārkāpumiem.

Jefimova tika atstādīta no sacensībām sakarā ar pozitīvu meldonija testu rezultātu, ko Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) no 2016. gada 1. janvāra iekļāva bloķēto preparātu sarakstā. 13. aprīlī WADA atzina, ka saskaņā ar pētījuma rezultātiem, pirms 2016. gada 1. marta ņemtajās sportistu analizēs pieļaujams meldonija saturs līdz 1 mikrogramam ir pieļaujams.

Ziņu lente
0