Dopinga lietošanā pieķertos Krievijas sportistus nelaidīs uz Olimpiskajām spēlēm

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasVieglatlētika. Foto no arhīva
Vieglatlētika. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Vieglatlētikas federācija ir pieņēmusi lēmumu: neviens sportists, kurš jebkad pieķerts dopinga lietošanā, nevarēs kopā ar Krievijas komandu doties uz Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

RĪGA, 26. maijs —Sputnik. Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) ir nolēmusi nepieļaut dopinga lietošanā pieķerto atlētu piedalīšanos 2016. gada Olimpiskajās  spēlēs.

Otrdien Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK) apstiprināja, ka saņēmusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (KOK) vēstuli par to, ka 2008. gada Olimpisko spēļu dopinga analīžu atkārtotās pārbaudes rezultāti norāda, ka 14 krievu atlētiem rezultāti ir pozitīvi. Sportistu vārdi netiks atklāti pirms parauga "B" atvēršanas. Vēlāk kļuva zināms, ka KVF prezidijs ir nolēmis grozīt Olimpisko spēļu komandas atlases kritērijus. Līdz ar to neviens potenciālais sacensību dalībnieks, kurš agrākajos gados pieķerts dopinga lietošanā, nevar kļūt par Krievijas Nacionālās olimpiskās komandas locekli un doties uz olimpiādi Riodežaneiro.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas izlase, iespējams, tiks atstādināta no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro

"KVF pieņemtais lēmums bija ļoti smags, taču es uzskatu to par pamatotu un savlaicīgu. Šis solis tika detalizēti apspriests KOK koordinācijas komitejas pēdējā sēdē, ko vadīja Genādijs Aļešins. Galu galā federācija izlēma īstenot šo mūsu sportā nebijušo pasākumu," – paskaidroja KOK vadītājs Aleksandrs Žukovs.

"Lēmuma pamatā ir nepieciešamība vispusīgi aizsargāt to atlētu tiesības, kuri dopingu nav lietojuši, un situācija, kādā pašlaik nokļuvis Krievijai nozīmīgais sporta veids – vieglatlētika. KOK pilnībā atbalsta KVF pieņemto lēmumu. Iespējams, citās valstīs, kur vieglatlētu vidū konstatēti dopinga lietošanas gadījumi, tiks sperti līdzīgi soļi. Galu galā, tā ir vispārēja problēma," – piebilda Žukovs.

Ziņu lente
0