Krievu tūristi ir piedevuši Turcijai

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasШезлонги на пляже курорта Кемер в Турции
Шезлонги на пляже курорта Кемер в Турции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs dienu laikā Turcija no jauna ir kļuvusi par populārāko galamērķi tūristiem no Krievijas.

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik. Turcija no jauna ir kļuvusi par populārāko vasaras atpūtas vietu Krievijas iedzīvotājiem. Tas notika tikai trīs dienu laikā pēc tam, kad tika atcelts tūrisma ceļojumu tirdzniecības liegums.

Turcijas ārlietu ministrs priecājas par attiecību normalizāciju ar Krieviju - Sputnik Latvija
Video
Turcijas ārlietu ministrs priecājas par attiecību normalizāciju ar Krieviju

Ziņu aģentūra RIA Novosti informē, atsaucoties uz izdevumumu "Komersant", ka jau nākamajā dienā pēc ceļojumu pārdošanas  moratorija atcelšanas tūrisma operatori sāka piedāvāt ceļojumus uz Turciju. Šis maršruts acumirklī ieņēma 6,7% kopējā tirdzniecības struktūrā, un dienu  vēlāk jau sasniedza rekordu – 38,8%. Šis rādītājs saglabājās arī trešajā tirdzniecības dienā, izdevumam pastāstīja kompānijas "OnlainTur" pārstāvis Igors Bļinovs.

Pie tam ceļojuma cena pašlaik ir aptuveni par 40% augstāka nekā pērn, jo paketē iekļauti tikai regulārie reisi nevis čartera pārvadājumi.

Bļinovs norādīja, ka pašlaik ceļojums izmaksā vismaz 40 tūkstošus rubļu (apmēram 536 eiro) no cilvēka, taču tas ir lētāks, nekā, piemēram, atpūta Krētā, kur cenas sākas no 65 tūkstošiem rubļu (apmēram 804 eiro).

Līdztekus organizētajiem ceļojumiem par Turciju interesējas arī patstāvīgie ceļotāji. Piemēram, serviss Aviasales atzīmēja, ka laikā kopš pagājušās nedēļas par 30% audzis pieprasījumu skaits lidojumiem no Maskavas uz Antāliju, un par 25% – lidojumiem uz Stambulu.

Guļamkrēsli Kemeras kūrorta pludmalē Turcijā - Sputnik Latvija
Turcijas viesnīcu administratori sveica Erdogana izteiktos atvainošanās vārdus

Līdz 2015. gada novembrim, kad turku karavīri Sīrijā notrieca krievu bumbvedēju Su-24, tūristi no Krievijas Turcijā ieņēma otro vietu pēc vāciešiem. Tolaik Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca Ankaras rīcību par "triecienu mugurā" no teroristu atbalstītāju puses un ieviesa ekonomiskos ierobežojumus.

Piemēram, tika aizliegti čartera lidojumi, un krievu tūrisma operatoriem tika ieteikts nepiedāvāt atpūtu Turcijā.

27. jūnijā Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans vēstulē Putinam atvainojās par notriekto Krievijas lidmašīnu un pauda interesi par iespēju uzlabot divpusējās attiecības.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieņēma lēmumu koriģēt speciālos pasākumus, kas bija vērsti pret Turciju. Krievijas valsts vadītājs ar savu rīkojumu atcēla aizliegumu tirgot tūrisma ceļojumus un uzdeva valdībai veikt pasākumus čarterlidojumu atjaunošanai.

Ziņu lente
0