Video

Turcijas ārlietu ministrs priecājas par attiecību normalizāciju ar Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas Ārlietu ministrijas vadītājs Mevlits Čavušoglu darba vizītes laikā Sočos komentēja attiecību normalizēšanos Krievijas un Turcijas starpā. ĀM vadītājs paziņoja, ka viņa valsts nekad nav vēlējusies radīt problēmas ar kaimiņiem.

Ministrs uzsvēra, ka Ankara jau septiņus mēnešus cenšas atjaunot attiecības ar Maskavu – kopš incidenta ar notriekto Krievijas bumbvedēju Su-24.

"Pēc prezidenta Erdogana vēstules prezidentam Putinam, pēc viņu telefona sarunas, mēs varam normalizēt mūsu attiecības ar Krievijas Federāciju. Tieši to mēs vēlamies patiesībā," — teica Čavušoglu.

Saspīlējums Krievijas un Turcijas attiecībās radās pēc 2015. gada 24. novembra, kad turku GKS Sīrijā notrieca krievu bumbvedēju Su-24. Krievijas prezidents Vladimirs Putins to nosauca par "triecienu mugurā" no teroristu atbalstītāju puses. Krievija ieviesa virkni ekonomikas ierobežojumu attiecībā uz Turciju.

Šonedēļ pēc Turcijas prezidenta Tajipa Erdogana vēstules Krievijas līderim, kurā viņš atvainojās par notriekto lidmašīnu un izteica līdzjūtību saistībā ar pilota Oļega Peškova bojāeju, kā arī abu valstu vadītāju telefona sarunas, Putins paziņoja, ka tiks sākts process ar mērķi normalizēt attiecības ar Turciju.

Ziņu lente
0